TIPS: Nya filmer och serier att se i helgen – 5 höjdpunkter

TIPS: Nya filmer och serier att se i helgen – 5 höjdpunkter

Emil Oscar Rasmussen
05 januari 2024 kl. 20:01

Filmtopps helgtips – nya titlar du inte får missa

Bland Filmtopps tips inför helgen hittar vi allt från filmer till serier, från svenskt till internationellt och från action till dokumentärt innehåll.

5 nya filmer och serier att streama i helgen – Filmtopp tipsar

Berättelsen om Killinggänget – TIPS: Nya filmer och serier att se i helgen
Foto: SVT.

Berättelsen om Killinggänget – SVT Play

Genre: Dokumentär
Filmtopps betyg: 4 av 5

Berättelsen om Killinggänget är den uppmärksammade dokumentärserien som går på djupet med den framgångsrika humorgruppen som slog igenom med dunder och brak på 90-talet. Tillsammans med gruppens medlemmar synas de många succéerna, men också mörkret som omgärdade dem under framgångsåren.

TIPS: Nya filmer och serier att se i helgen – The Brothers Sun
Foto: Netflix.

The Brothers Sun (säsong 1) – Netflix

Genre: Action, Komedi, Drama
Filmtopps betyg: 4 av 5

The Brothers Sun Netflix är en härlig mix av action och humor som lockar till skratt i de mest oväntade situationer, men som samtidigt har fingertoppskänsla nog att veta när det är läge att vila i allvar. Handlingen följer två bröder, en uppvuxen med deras mamma i USA och den andre i Taipei med deras pappa. I USA har mamma och son levt ett skyddat liv, medan pappa och son har levt ett kriminellt liv i Taipei. När vi bjuds in i berättelse krockar de två världarna...

The Holdovers
Foto: Universal Pictures.

The Holdovers – Bio

Genre: Drama, Komedi
Filmtopps betyg: 5 av 5

The Holdovers är visserligen en julfilm, men låt inte det stoppa dig från att gå och se den nu när den äntligen haft biopremiär. Det är nämligen en av de bästa av sitt slag på flera år och den fick till och med högsta möjliga betyg av Filmtopp. Filmen följer en bitter lärare som stannar kvar på sin internatskola över julledigheten, där även en bråkig elev och en ur skolans kökspersonal blir kvar. Bit för bit utvecklas trios relation när de bara har varandra.

TIPS: Nya filmer och serier att se i helgen
Foto: SkyShowtime.

The Curse (säsong 1) – SkyShowtime

Genre: Drama, Komedi, Thriller
Filmtopps betyg: 3 av 5

The Curse är en ny dramakomedi på SkyShowtime med Emma Stone, Nathan Fielder och Benny Safdie i huvudrollerna. Handlingen kretsar kring ett nygift par som vill etablera miljöeffektiva bostäder i ett litet samhälle i New Mexico, USA. Drömmen hamnar på villovägar när en tv-producent ser realitypotential i arbetet. Lättare blir det inte av att det nygifta paret också tror att en förbannelse kan vila över dem.

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist – TIPS: Nya filmer och serier att se i helgen
Foto: Prime Video.

LOL: Skrattar bäst som skrattar sist

Genre: Reality, Underhållning
Filmtopps betyg: Ej betygsatt

Filmtopp fortsätter lyfta fram LOL: Skrattar bäst som skrattar sist som ett alldeles ypperligt underhållningsprogram. Denna veckan har nya avsnitt av Prime Video-satsningen släppts och det är det perfekta helgtidsfördrivet. I LOL ställs de svenska humorprofilerna Johan Ulveson, Henrik Dorsin, Pia Johansson, Maria Lundqvist, Keyyo, David Batra, Per Fritzell, Hampus Nessvold, Anis Don Demina och Petra Mede mot varandra i tävlingen där de ska försöka få varandra att skratta, utan att själva få dra på smilbanden.

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL