TIPS: ny actionladdad thriller kommer till Netflix idag

TIPS: Louvren ska rånas i helt ny actionthriller på Netflix

Axel Diedrichs
01 november 2023 kl. 08:11

Skurkar ska råna Louvren när Mélanie Laurent regisserar

Under onsdagen kommer "Wingwomen" ut, en spänningsfull rånfilm med komiska inslag. Filmen är regisserad av Mélanie Laurent som även har en huvudroll.

Premiärerna fortsätter att dugga tätt på Netflix och det gäller att hänga med för att inte missa de senaste nyheterna. Detta gäller även de stora titlarna som dagens helt nya släpp Wingwomen. Denna fransktalande actionthriller med humoristiska toner kretsar runt en heist som ska frigöra ett par skurkar från ett liv på flykt.

Mélanie Laurent är för många främst känd genom Quentin Tarantinos mästerliga krigsfilm Inglourious Basterds där hon gör rollen som nazimotståndaren Shosanna. De senaste åren har hon vigt en allt större del av sin karriär åt att regissera film, och då fått till ett par lyckade draman i Respire (Breathe) och Den galna kvinnans bal. Med sin helt nya Netflix-film Wingwomen tar hon ut svängarna med en ordentlig genremix. Hon både regisserar och spelar en av huvudrollerna.

TIPS: Louvren ska rånas i helt ny actionthriller på Netflix
Foto: Netflix.

Louvren ska rånas i Wingwomen

Wingwomen är en action/thriller/komedi om två skickliga tjuvar vid namn Alex och Carole som tröttnar på att leva ett liv där de hela tiden måste se sig över axeln. Snart erbjuds de ett jobb som ger dem nycklarna att helt försvinna från Jordens yta, att stjäla ett värdefullt föremål från Louvren i Paris. De kallar då in en vapenskicklig expert för att hjälpa dem kirra biffen – men som vi vet med heistfilmer går det sällan helt som planerat.

I en av birollerna ser vi tvåfaldigt Oscarsnominerade Isabelle Adjani som är känd genom de stora franska filmerna The Story of Adele H och Camille Claudel

Se trailern till den nya filmen här:

Du som vill se "Wingwomen" kan göra det senare i dag när den har premiär på Netflix. 

NÄSTA ARTIKEL