Tips: Ethan Hawkes rörande film om en mystisk countrylegend

Tips: Ethan Hawkes rörande film om mystisk countrylegend

Eric Diedrichs
19 november 2023 kl. 12:11

Inte bara aktuell på Stockholm Filmfestival

Ethan Hawke visar nu filmen "Wildcat" på filmfestivalen i Stockholm. På SVT Play går det också att se en annan film signerad skådespelaren och regissören, nämligen "Blaze".

Trasiga artister är väl inte direkt någon bristvara, men om det finns någon musikgenre som aldrig tycks ha haft något underskott så är det countryn. Kanske är det ännu mer påtagligt där eftersom den destruktiva livsstilen gärna dominerar texterna och mytologiserandet.

En väldigt trasig artist, som aldrig fick det breda genomslaget, var Blaze Foley. Han levde omgiven av stjärnor men hans egna framgångar uteblev, åtminstone under Foleys levnadstid. 

Varit tydlig med sin kärlek för musik

En skådespelare som alltid har varit tydlig med sin kärlek för musik är Ethan Hawke, som har spelat musiker i både Juliet, Naked (2018) och Born to Be Blue, i vilken han gestaltade självaste jazzlegendaren Chet Baker.

För fem år sedan regisserade han också dramat Blaze (2018), om Blaze Foley. Här syns inte Hawke framför kameran utan där ser vi istället Ben Dickey i titelrollen och Alia Shawkat (känd från Arrested Development) som hans livs kärlek Sybil Rosen.

"Blaze" är en sevärd biopic som nu finns att streama på SVT Play fram till den 19 november. Om du inte hinner se den innan dess hittar du här en sammanställning på alla ställen Blaze finns att streama. Pass på!

NÄSTA ARTIKEL