TIPS: Årets sjukaste skräckfilmer bjuder på dans, sång och blod

TIPS: Årets sjukaste skräckfilmer bjuder på dans, sång och blod

Eric Diedrichs
12 november 2023 kl. 14:00

Nu kan du streama fortsättningen på supersuccén "X"

Ti West fick mycket positiv uppmärksamhet med skräckfilmen "X". Nu finns uppföljaren "Pearl" att streama, med MIa Goth i huvudrollen.

Många blev förvånade när Pearl – uppföljaren till den omskrivna och kritikerhyllade skräcksuccén X aldrig kom till de svenska biograferna. Detta trots att X hamnade på mångas bästa listor och drog en rejäl publik – dessutom gick uppföljaren samma väg till mötes internationellt sett.

För den som inte har sett X (går att streama här) kan vi berätta att den handlar om en grupp ungdomar på 70-talet, som hyr in sig på en gård för att göra en högkvalitativ porrfilm. Gården ägs av ett märkligt äldre par och det dröjer inte länge innan morbida saker att hända. I filmen syns skådespelare som Mia Goth, Jenny Ortega och Brittany Snow.

Mia Goth i Pearl
Mia Goth som "Pearl". Foto: Universal Pictures

 

Mia Goth återvänder framför kameran

Likt den första filmen är uppföljaren Pearl regisserad av Ti West, som även ligger bakom titlar som Tales from the Loop (2020), The House of the Devil (2009) och The Inkeepers (2011). Trots att Pearl är en prequel, som utforskar det äldre paret på gården i deras ungdom, syns återigen Mia Goth i huvudrollen. Denna gången som "Pearl", den äldre kvinnan i första filmen.

I Pearl bjuds det på sång, blod och dans i en lika delar härlig som udda skräckmusikal där fantasy och verklighet många gånger glider samman. Mia Goth är lysande i huvudrollen och får här sällskap av bland andra David Corenswet, Matthew Sunderland och Tandi Wright. Här kan du se var Pearl går att streama.

Hyllas av både publiken och kritikerna

Pearl har ett IMDb-betyg på 7,0 av 10, vilket måste anses som väldigt högt för att vara en skräckfilm. I Metascore, som är en sammanslagning av vad internationella filmkritiker tycker, har den 76 av 100. På Rotten Tomatoes har Pearl 93 procent av kritikerkåren och 82 procent av publiken.

Filmtopp håller dig uppdaterad med fler tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL