Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tim Blake Nelson regisserar sin första sci-fi

Tim Blake Nelson regisserar sin första sci-fi

Kristian Andersson | Nyhet
15 mars 2018
Kristian Andersson | Nyhet
15 mars 2018

Tim Blake Nelson ska regissera sin första sci-fi-film, Michael Zero.

Tim Blake Nelson har flera filmer på sitt cv, både som skådespelare och regissör. Nu ska han ta sig an ytterligare ett projekt bakom kameran och regissera sin första sci-fi-film Michael Zero.

Vi är mer vana att se honom som skådespelaren som frekvent jobbar med bröderna Coen, däribland filmen O Brother, Where Art Thou, där han spelade Delmar O´Donnell. Men Tim Blake Nelson har också varit med i mindre frangångsrika filmer som Fantastic Four där han spelade Dr. Allen.

Nu är han enligt Empire Online tillbaka i regissörsstolen med sci-fi-filmen Michael Zero. Det är inte första gången vi får se honom regissera. Han har bland annat gjort filmer som Anesthesia, Leaves of Grass och Eye of God. Skillnad den här gången blir att han aldrig tidigare tagit sig an ett sci-fi-projekt.

Manus är skrivet av Adam Alleca och filmen kommer att handla om Michael Redmayne som har blivit klonad, alltså till Michael Zero. Anledningen till att han blivit klonad är för att bidra med fler supersoldater till ett kommande krig. Men dessa kloner har nu vänt sig mot sina skapare och därför försöker Redmayne hitta och förgöra dem.

Än så länge har vi inte hört mycket om filmen. Vi känner till exempel inte till om Tim Blake Nelson själv kommer att ha en roll. Michael Zero väntas ha premiär någon gång under 2019.

Är du sugen på mer sci-fi, listar vi här bra streamingtips från plattformar som Netflix.

Är du sugen på Tim Blakes film Michael Zero?