Thrillern Flickhemmet är Joakim Lundells nästa långfilm

Thrillern Flickhemmet är Joakim Lundells nästa långfilm

Emil Oscar Rasmussen
19 september 2023 kl. 12:09

Påbörjat arbetet med två nya filmer

Efter framgångarna med "Feed" och "Canceled" fortsätter Joakim Lundell att ta sig an filmens värld. På sociala medier delar han med sig av ny information gällande ett av två nya filmprojekt som han nu arbetar på. Bland dem hittar vi en thriller med arbetstiteln "Flickhemmet".

Om det är någon som fortfarande tvivlar Joakim Lundell som en drivkraft inom svensk film är det dags att lägga de tankarna åt sidan. Efter de publikframgångarna med både Feed (2022) och nu Canceled (2023) har Lundell påbörjat arbetet med inte bara en, utan två nya långfilmer. Och nej, ingen av dem kommer att skildra Arbogakvinnan som oskyldig.

För de två nya filmerna ser Joakim Lundell ut att lämna skräckgenren bakom sig. Tidigare har vi rapporterat om en biografisk långfilm som gör avstamp i Lundells egen uppväxt, men det andra projektet är någonting helt annat. På Instagram har producenten avslöjat att han även arbetar på en thriller.

Thrillern Flickhemmet är Joakim Lundells nästa långfilm
Skärmdump från Joakim Lundells Instagramkonto @joakimlundell.

Thrillern Flickhemmet är Joakim Lundells nästa långfilm: ”Tanken är att belysa problematiken”

Under förmiddagen har Joakim Lundell svarat på sina följares frågor på Instagram. En av frågorna berör kommande långfilmer från Lundells sida, och som svar på den avslöjar reality- och numera filmprofilen, att arbetet med två filmer nu har inletts parallellt. Sedan tidigare visste vi som sagt att det fanns planer på en film om Lundells uppväxt, men nu berättar han även om det andra projektet.

– Den andra [filmen] är en thriller som just nu går under arbetsnamnet "Flickhemmet" som utspelar sig på ett HVB för unga tjejer i Sverige, berättar Lundell i sin "story" på Instagram.

En senare fråga ber Lundell ytterligare beskriva den kommande thrillern, vilket han också gör:

– Tanken med Flickhemmet är att verkligen belysa problematiken [kring] hur man förvarar unga tjejer på ett sätt som är värre än fängelset! Och det är vidrigt hur så många unga tjejer tagit sina liv och hamnat värre i livet p.g.a. HVB. Och vad dom blir utsatta för bakom stängda dörrar där ingen ser eller hör vad som händer. Det vill jag fånga samtidigt som jag vill göra den kommersiell så att publiken ser filmen också, avslöjar Lundell.

Joakim Lundell avslutar svaret med att tillägga att det även finns flertalet sidospår som kommer att utforskas i filmen, men att han vill hålla dessa hemliga.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL