The Witch-regissören gör ny svartvit skräckfilm

The Witch-regissören gör ny svartvit skräckfilm

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 14 maj 2018 kl. 15:05

Filmen ska heta The Lighthouse och utspela sig i Maine, USA.

The Witch.
The Witch.

Regissören Robert Eggers har inte gjort en långfilm sedan "The Witch" från 2015. Nu är han på gång med nästa produktion, en skräckfilm med titeln "The Lighthouse".

2015 skrev och regisserade Robert Eggers indiefilmen The Witch. Det var en skräckfilm som handlade om en familj som under 1630-talets New England flyttar ut i skogen för att bygga sig ett liv. Men deras tillvaro störs av en mörka krafter som påminner om häxeri. The Witch blev mycket hyllad och vann flera priser på filmfestivaler.

Nu är Robert Eggers på gång igen med en ny film med titeln The Lighthouse. Den beskrivs som en fantasy-skräckfilm och ska handla om en gammal man som under 1890-talet vaktar en fyr i Maine, USA. Gamla myter från sjöfarare ska prägla historien.  Willem Dafoe och Robert Pattinson är de enda skådespelarna som hittills är bekräftade varpå Dafoe ska spela den gamle mannen som heter Old.

Vad som gör projektet unikt är att den ska spelas in på svartvit film. Klipparen Louise Ford som tidigare redigerat filmen Don't Breathe och Eggers The Witch, samarbetar återigen med regissören på The Lighthouse. Hon sade såhär till Mandy News om det unika inspelningsformatet:

"Vi filmar på 35 millimeters svartvit film, i stort sett något som ingen gör i dag. De flesta svartvita filmer spelas in med färg och konverteras sedan till svart och vitt i redigeringen. Det som är filmat hittills ser fantastiskt ut, det är mycket spännande"

A24 kommer att distribuera filmen precis som de gjorde med Robert Eggers The Witch. Något officiellt premiärdatum är ännu inte satt men filmen väntas anlända någon gång under 2019.

Vi har tidigare recenserat The Witch och den recensionen kan du läsa här

Vad tror du om Robert Eggers nya The Lighthouse med Willem Dafoe?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL