The Weeknd totalsågas för insatsen i The Idol: Obefintlig skådespelartalang

The Weeknd totalsågas för insatsen i The Idol: "Obefintlig skådespelartalang"

Emil Oscar Rasmussen
06 juni 2023 kl. 21:00

HBO:s vattendelare fortsätter att skapa reaktioner

HBO:s kontroversiella "The Idol" med Lily-Rose Depp och The Weeknd i huvudrollerna har haft premiär. Redan på förhand var serien en vattendelare och det fortsätter den att vara. Abel "The Weeknd" Tesfayes rollinsats är ett hett samtalsämne efter premiären – och på vissa håll totalsågas han. En kritiker menar att hans skådespelarfärdigheter är "obefintliga".

Filmtopp delade visserligen ut ett diplomatiskt mellanbetyg till HBO:s dramaserie The Idol, från Sam Levinson (skaparen av Euphoria), men överlag ser serien med Lily-Rose Depp och Abel "The Weeknd" Tesfaye i huvudrollerna ut att vara en av de större vattendelarna på länge. Medan somliga kritiker och tittare har blivit omedelbart snärjda, menar andra att innehållet är bottenskrap. 

Serien har mestadels kritiserats för att vara våldtäktsglorifierande och meningslöst provokativ, men även allt från själva underhållningsvärdet till dialogen har ifrågasatts. Skådespelet har inte heller gått hem hos alla och en som fått en rejäl känga är The Weeknd.

The Weeknd totalsågas för insatsen i The Idol: "Obefintlig skådespelartalang"
Foto: HBO.

Skoningslös sågning av The Weeknd: "Obefintliga skådespelarfärdigheter"

Åsikterna om "The Idol" och skådespelarnas insatser är som sagt många, men en som tar det steget längre är Varietys Stephen Rodrick som inte bara sågar Abel "The Weeknd" Tesfaye vid fotknölarna, utan mer eller mindre amputerar hans ben vid midjan.

I rubriken till Rodricks krönika ställs frågan varför The Weeknd har obefintliga skådespelarfärdigheter och det stannar inte där. I serien hörs Tesfayes karaktär säga "Welcome to my little shithole", och om det säger Rodrick:

– Jag tror inte att han pratar om sin skådespelartalang, men man vet aldrig.

Oavsett om man håller med Rodrick i hans dräpande kritik av serien och framför allt The Weeknd, så råder det ingen tvekan om att The Idol är en sällan skådad snackis som otvivelaktigen kommer att locka en stor mängd tittare.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL