Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

The Twilight Zone tillbaka i TV-rutan

Carl Hempel | Nyhet
07 november 2017
Carl Hempel | Nyhet
07 november 2017

CBS är TV-bolaget som ska sätta liv i den ikoniska tv-serien "The Twilight Zone". Det är över 50 år sedan serien först hade premiär.

Det amerikanska TV-bolaget CBS satsar just nu hårt på sin betalplattform CBS All Access. Bland annat är det där amerikanska tittare kan kolla på Star Trek: Discovery så väl som en ny säsong av The Good Fight. Det är också där det är tänkt att rebooten av The Twilight Zone kommer sändas. Detta enligt en rapport från Variety.

The Twilight Zone hade premiär 1959 och löpte då i fyra säsonger. Serien som kan beskrivas som sci-fi/fanatasy bestod av fristående avsnitt där huvudkaraktären ofta hamnade i märkliga situationer som inte verkade stämma med resten av dennes världsbild. Avsnitten slutade ofta med en twist.

Efter att seriens slut 1964 har det gjorts flera försök på en reeboot. Bland annat så gjordes det en film 1983 där Steven Speilberg, John Landis, George Miller och Joe Dante regisserade varsitt segment i filmen. Filmen blev mest ihågkommen för en helikopterolycka under inspelningen där tre människor miste sitt liv.

Med liknande tv-serier som Black Mirror och Philip K. Dicks Electric Dreams som just nu är väldigt populära så kanske detta är helt rätt tid för The Twilight Zone att komma tillbaka i tv-rutan. Var vi svenskar kommer kunna se serien är ännu oklart.

Vad tror du om en ny tappning av Twilight Zone?