Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Serpent.

The Serpent säsong 2 – detta vet vi

David Lindahl | Nyhet
10 april 2021
David Lindahl | Nyhet
10 april 2021

Blir det någon andra säsong av "The Serpent"?

Den första säsongen av Netflix och BBC:s kriminalserie om mördaren The Serpent har mottagits extremt väl av både fans och kritiker. Men blir det någon andra säsong? Vi har samlat allt vi vet för nu.

"The Serpent" är en miniserie i åtta delar samproducerad av Netflix och BBC. Sedan den debuterade på tv den 2 april har den mottagits extremt väl av både kritiker och fans.

Miniserien är den sanningsbaserade berättelsen om den franska mördaren, tjuven och förfalskaren Charles Sobhraj som härjade i södra Asien under 70-talet. Hans offer var främst turister vars pass han stal efter att han mördat dem. Efter att ett holländskt par försvinner efter att ha träffat Charles Sobhraj, börjar mydigheter leta efter dem och en jakt på mördaren inleds – en katt-och-råtta-lek som Charles Sobhraj njuter av.

I "The Serpent" spelar Tahar Rahim huvudrollen som Charles Sobhraj och i andra roller syns bra skådespel från Jenna Coleman, Billy Howle, Ellie Bamber, Mathilde Warnier, Tim McInnerny, och Damon Herriman.

Läs vår recension på The Serpent.

 

Blir det någon säsong 2 av The Serpent?

The Serpent.
Foto: Netflix.

Den första säsongen av "The Serpent" slutar med att Charles Sobhraj fortfarande sitter i fängelse och därmed täcktes också den historien om den riktige "The Serpent". En fortsättning skulle i sådana fall innebär att det fortfarande finn historier från hans förflutna att berätta.

Varken Netflix eller BBC har gått ut med någon information om ayy det blir en fortsättning på The Serpent och eftersom det är en miniserie är det stor sannolikhet att det endast var menat för en säsong från första början. Däremot spekuleras det just nu om serien skulle kunna bli en antologi där en andra säsong följer en annan mördare. Men för nu får vi nöja oss med att följa The Serpent under åtta avsnitt i den första säsongen.

 

 

NÄSTA ARTIKEL