The Nun-stjärnan stämmer Warner Bros – döljer hennes riktiga ersättning

The Nun-stjärnan stämmer Warner Bros – "döljer" hennes riktiga ersättning

Filmtopp
18 augusti 2023 kl. 12:30

Bonnie Aarons går till attack mot studiojätten

Skräckfilmsnunnan Valak skickar snart kalla kårar längs biopublikens nervsignlar igen med "The Nun 2". Om det blir för en tredje fång återstår att se. Nu stämmer nämligen skådespelaren bakom karaktären, Bonnie Aarons, filmbolagen för att smussla med hennes ersättning.

Nästa kapitel i James Wans ständigt expanderande Conjurverse når snart biograferna med The Nun 2, som blir den tredje filmen där karaktären Valak – en demonisk nunna – sprider skräck hos biopubliken.

Nu stämmer kvinnan bakom rollen, Bonnie Aarons, Warner Bros. Discovery för att ha snuvat henne på sin beskärda del av merchandise-intäkterna.

The Nun (2018)
Foto: Warner Bros.

The Nun-stjärnan stämmer Warner Bros – "döljer" hennes riktiga ersättning

Enligt The Hollywood Reporter riktar sig anklagelserna mot Warner Bros. Studios, dotterbolaget New Line Cinemas och Scope Productions. I klagomålet framkommer det att hon ska ha fått 71 500 dollar för sin roll i The Nun, som med en budhet på 22 miljoner dollar drog in över 365 miljoner dollar i intäkter. Hennes kontrakt inkluderade en bonus på 175 000 dollar baserat på biointäkterna, samt en del av vinsten på all merchandise kopplad på hennes karaktär.

I stämningen, som lämnades in i Los Angeles överdomstol under tisdagen, står följande:

"I stället för att redovisa och betala på ett transparent sätt, försöker Warner Bros. dölja den verkliga summan av fru Aarons rättmätiga del av intäkterna från merchandise, samtidigt som de fortsätter att utnyttja henne".

Enligt avtalet skall Aarons ha rätt till "en proportionell del av 5 procent av 50 procent av bruttoinkomsterna" från licensieringen av merchandise-rättigheter. Enligt stjärnan speglar inte den ersättning hon har fått av Warner Bros. vad som sägs i kontraktet.

Hon menar att den skriftliga redogörelse hon har fått över intäkterna inte speglar verkligheten och att när hon hade bett om att få se bokföringen, så ska studion ha skickat henne  ett "kalkylblad som bara innehöll poster som motsvarade en bråkdel av de kända licenserna".

Warner Bros. Discovery och New Line har ännu 9inte kommenterat fallet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL