Recension: The Nun 2 (2023)

The Nun 2 etta på amerikanska Biotoppen

Axel Diedrichs
11 september 2023 kl. 08:45

Petar ned The Equalizer 3

Förra veckan gick "The Nun 2" upp på biograferna och det blev genast succé. Filmen seglade genast upp på toppen som den hetaste i USA.

Fredagen den 8 september var det dags för efterlängtade The Nun 2, uppföljaren på Conjuring-filmen från 2018. Även om filmen inte gick lika starkt som sin föregångare lyckades den fortfarande nå starka resultat på den amerikanska biotoppen. The Nun 2 sålde biljetter för 32,6 miljoner dollar och petade därmed ned The Equalizer 3 som den mest sedda filmen på bio i USA just nu.

The Nun 2 etta på amerikanska Biotoppen
Foto: Warner Bros.

The Nun 2 etta på amerikanska Biotoppen

Den första The Nun-filmen drog in så mycket som 53,8 miljoner dollar under sin öppningshelg. Medan filmen sålde tillräckligt för att få en uppföljare, möttes den av svala recensioner och en hel del kritik av inbitna skräckfantaster. Inte minst pekar den svenske producenten Joakim Lundell ut filmen som det sämsta han sett på skräckfronten.

Kanske kan kritiken mot första förklara varför The Nun 2 inte nådde upp till samma prestation. Hur som helst gick den nya filmen tillräckligt bra för att ta en ohotad förstaplats bland helgens mest sedda biofilmer i USA. 

The Equalizer som efter helgen halkande ned till en andraplats på Box Office-rankingen drog under fredag-söndag in 12,1 miljoner dollar. Därefter hittar vi Mitt stora feta grekiska bröllop 3 på en tredjeplats med 10 miljoner dollar i sålda biobiljetter. Barbie som hade premiär för snart två månader sedan huserar fortfarande på topp 5.

"The Nun 2" bättre än originalet

The Nun må ha skrämt iväg en hel del besökare från att se uppföljaren, men att döma av den nya filmens mottagande verkar den vara ett hack uppåt i kvalitet. The Nun 2 klockar in på ett betydligt högre poängsnitt på Rotten Tomatoes och ett högre betyg på IMDb. Likaså har den, om än marginellt, ett bättre internationellt kritikersnitt. Filmtopp ger 

Du som vill gå till en salong och se "The Nun 2" kan göra det på Filmstadens biografer. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL