5 saker du inte visste om Quentin Tarantino

The Movie Critic uppges bli Quentin Tarantinos sista film

Filmtopp
Uppdaterad kl. 19:03 | Publicerad 15 mars 2023 kl. 07:03

Förbereder mästaren sin sorti?

Enligt uppgifter håller Quentin Tarantino nu på med att förbereda sin tionde och sista film – "The Movie Critic", som sägs handla om en kvinnlig filmrecensent på 70-talet.

I flera år har Quentin Tarantino sagt att han är redo att sluta som filmregissör, men inte riktigt än. Först ska han göra sin tionde film. För den som blir förvirrad av utlåtandet kan det vara värt att förtydliga att regissören vare sig ser Death Proof, Kill Bill Vol. 2 eller My Best Friend's Birthday som delar av räknestycket.

Fansen har länge undrat vad filmskaparen bakom succéer som Pulp Fiction (1994), Inglorious Basterds (2009) och Django Unchained (2015) ska hitta på härnäst och nu tycks vi äntligen ha fått ett svar. Enligt The Hollywood Reporter håller Reservoir Dogs-regissören nu på att förbereda en film han kallar för The Movie Critic.

Detta handlar The Movie Critic om

Enligt tidningens källor är det återigen Tarantino själv som har skrivit manuset, som uppges handla om en kvinnlig filmkritiker i 70-talets Los Angeles. De säger också att inspelningen förväntas inledas redan nu till hösten.

Om filmen handlar om den legendariska filmkritikern Pauline Kael – en av dem mest inflytelserika filmskribenterna i Hollywoods historia – är vare sig bekräftat eller dementerat. I så fall vore det en annorlunda riktning för filmskaparen som inte tidigare har gjort ett drama som fokuserar på en verklig huvudperson. I så fall lär det även bli hans minst blodiga film sedan Jackie Brown (1997).

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL