Inspelningen av The Matrix 4 kan återupptas i sommar

Inspelningen av "The Matrix 4" kan återupptas i sommar

20 maj 2020 kl. 10:05

Snart återupptas inspelningen av "The Matrix 4".

Om allt går som det ska återupptas inspelningen av den fjärde Matrix-filmen i juli månad. Men sett till den rådande coronakrisen kan detta beslut vara svårt att leva upp till, eftersom filmer ofta spelas in i många länder där ländernas lagar gäller.

The Matrix
Väljer du det blåa eller det röda pillret? Foto: Warner Bros.

Filmbolaget Warner Bros. håller nu på att arbeta med en fjärde Matrix-film, men under coronakrisen har projektet gått på sparlåga. Enligt Deadline möts vi nu av goda nyheter. I en artikel skriver de att bolaget, högst troligen, kommer att återuppta arbetet med filmen i början av juli.

Inspelningen av The Matrix 4 påbörjades tidigare i år i San Francisco, men när man sedan skulle fortsätta inspelningarna i Tyskland bröt coronaviruset ut och landets styre beslutade att inte tillåta Warner Bros utföra inspelningarna.

Enligt Deadline hoppas nu produktionsbolaget på att kunna återuppta inspelningarna den 6 juli, förutsatt att Tyskland släpper på sina tyglar och låter dem arbeta i huvudstaden Berlin. Något som i skrivande stund ser ut att bli av.

Filmen regisseras av Lana Wachowski och blir den första filmen hon gör utan sin syster Lilly. Vi kommer också att återse skådespelare som Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss. Andra skådespelare som är klara för filmen är Jada Pinkett Smith, Priyanka Chopa, Jessica Henwick, Ibarra, Neil Patrick Harris, Toby Onwumere, Brian J. Smith, Erendira Ibarra, Andrew Caldwell och Yahya Abdul-Mateen II.

Läs också om filmserierna som spårade ur, däribland The Matrix.

Är du taggad på en ny Matrix-rulle med Keanu Reeves? 

NÄSTA ARTIKEL