Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Long Walk – Nästa bok av Stephen King att bli film

The Long Walk – Nästa bok av Stephen King att bli film

Andreas Ziegler | Nyhet
27 april 2018
Andreas Ziegler | Nyhet
27 april 2018

Stephen King är ett hetare namn än någonsin efter att Det blev en dundersuccé. Nästa bok skriven av skräckmästaren att filmatiseras är The Long Walk.

The Long Walk, skriven av Stephen King, handlar om ett maraton till döds mellan tonåringar. Det har nu rapporterats att denna bok kommer att bli film. Manuset är skrivet av James Vanderbilt, som tidigare har skrivit manusen till bland annat Zodiac och Independence Day: Återkomsten.

Stephen King är vår tids bäst säljande författare. Han har skrivit 54 romaner och hundratals noveller. Dessa har använts som förlagan till ett stort antal filmer, bland annat Stand by Me och Nyckeln till frihet. Förra året kom en ny filmatisering av skräckromanen Det ut, som slog många rekord, inklusive för mest inkomstbringande skräckfilm.

Nyligen rapporterades det att Stephen Kings Tommyknockers kommer ayy bli film inom en snar framtid. Senaste nytt är att även The Long Walk ska filmatiseras. Detta rapporterar The Hollywood Reporter, som jämför boken med The Hunger Games.

The Long Walk, som har den svenska titeln Maratonmarschen, gavs ut 1979 under pseudonymen Richard Bachman, som Stephen King använt med jämna mellanrum. Boken utspelar sig i en dystopisk framtid. Hundra tonårspojkar, som alla har anmält sig frivilligt, tävlar om ett stort pris. Grundregeln för tävlingen är att hela tiden fortsätta gå; den som stannar eller saktar ner för mycket avrättas av de militära styrkorna som övervakar tävlingen. Det finns alltså inget sätt att ligga ”först” i racet, utan pojkarna går tills de stupar och det bara finns en kvar. Det är lite som ett dödsrace i sex kilometer i timmen.

Manuset till The Long Walk är skrivet av James Vanderbilt, som även skrivit manus till filmer som Zodiac och Independence Day: Återkomsten. Exakt hur filmen kommer se ut kan vi, så klart, bara spekulera om. Följer Vanderbilt boken kan vi förvänta oss mer av en psykologisk thriller än något i stil med The Hunger Games.

För fler Stephen King filmatiserar spana in vår lista över 13 kommande Stephen King-filmer och serier.

Vad tror du? Kan The Long Walk bli en bra film?

NÄSTA ARTIKEL