The Inspection bild på Ellis och hans mamma

Nu har The Inspection svensk biopremiär

Uppdaterad kl. 13:26 | Publicerad 03 mars 2023 kl. 10:00

Dramafilmen släpps på svensk bio i dag

"The Inspection" släpptes på bio redan den 18 november 2022 i USA och har nu äntligen kommit till Sverige. Filmen visar en ung, homosexuell, svart kille kämpa för att få ett liv i en värld som inte accepterar honom.

The Inspection - The movie database
Jeremy Pope spelar Ellis French, Foto: The Movie Database

Homosexuell soldat hittar sin plats i världen

Baserad på en verklig händelse, filmen följer berättelsen om Ellis French (Jeremy Pope) som är en ung, gay svart man. Efter att han blir avvisad från sin homofobiska mamma, befinner Ellis med få alternativ att göra med sin framtid. Han tar då besluten att gå med i marinkåren och försöka hitta en plats där han annars skulle bli bortkastad. Trots alla fördomar och jobbiga träningsrutiner, lyckas han hitta oväntad vänskap, styrka och stöd inom sin nya gemenskap.

Hyllas internationellt

Filmen har internationellt sett möts av positiva recensioner. Från publiken The Inspection fått ihop ett betyg som ligger på 90 procent på Rotten Tomatoes och från kritikerna har den fått 90 procent. Jeremy Pope blev också nominerad till en Golden Globe i kategorin Bästa manliga huvudroll i en dramafilm. 

The Inspection är regisserad och skriven av Elegance Bratton. Han berättar storyn utifrån erfarenhet från sitt eget liv.

"The Inspection" har svensk biopremiär i dag.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL