Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Handmaid's Tale säsong 4 – Detta vet vi

The Handmaid's Tale säsong 4 – Detta vet vi

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
20 augusti 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
20 augusti 2019

Fjärde säsongen av The Handmaid's Tale har fått grönt ljus.

Elisabeth Moss i den populära serien. Hon är klar för Handmaid's Tale säsong 4.
Elisabeth Moss i The Handmaid's Tale. Foto: HBO Nordic.

"The Handmaid's Tale" är en av de absolut hetaste serierna just nu. Den tredje säsongen blev något av en vattendelare mellan fansen, men som vanligt fick de ta del av visuellt slående scener. I denna artikel blickar vi framåt och summerar vad vi vet om "Handmaid's Tale" säsong 4.

Det vankas revolution i The Handmaid's Tale. Sett till den senaste säsongen känns det som att huvudrollsinnehavaren Elisabeth Moss snart kommer att göra en "Mockingjay" och röra upp ordentligt i sitt totalitära teokratiska samhälle. För en fjärde säsong av den populära serien är redan i produktion.

"Vet inte vad som ska hända sen"

The Handmaid's Tale baseras på Margaret Atwoods klassiska roman Tjänarinnans berättelser. Det mesta av förlagans stoff tog redan slut i den första säsongen. Sedan dess har seriens skapare Bruce Miller och hans eminenta författarteam fått pränta ner egna tankar och idéer, men Atwood har själv varit med och övervakat projektet som producent.

I en intervju med Bazaar avslöjade Bruce Miller att han själv inte vet vad komma skall. Inte ens med tanke på den avslutande cliffhangern.

"I try really hard not to plan how to get out of the problem I'm giving myself. Because I feel like an audience member could totally smell that, if I'm setting up how I'm going to get out. She could see that escape hatch a mile away. "

Det finns många vägar serien kan gå mot härnäst, men vad som kommer att hända återstår alltså att se.

Nick kommer tillbaka.

I samma intervju berättade också Bruce Miller att han hade planerat att utforska Nicks historia närmare, men att de inte hade nog med avsnitt för ett sådant sidospår. I andra intervjuer har han bekräftat att han planerar att åtgärda detta. Med andra ord, kan vi tänka oss att Nick kommer att vara ett av fokusen i The Handmaid's Tale säsong 4.

Elisabeth Moss vill att Hannah ska lämna Gilead.

I en intervju med Entertainment Tonight delade seriens stjärna Elisabeth Moss med sig av sina tankar inför den nästkommande säsongen. Hon säger bland annat att hon "inte har någon aning" om hur de ska ta sig ur förra säsongens knipa och att "det är dags" för Hannah att lämna Gilead för gott. För den som inte vet är Gilead förtryckarstaten serien äger rum i.

Se hela klippet med Elisabeth Moss här nedanför:

https://youtu.be/NhJqv9WrZXo

Premiärdatumet är ännu inte sett.

Exakt när den fjärde säsongen av The Handmaid's Tale kommer att släppas vet vi ännu inte. Men sett till föregående säsonger förväntar vi oss att det skelir någon gång under våren/sommaren 2020.

Hur är dina förväntningar ställda på "The Handmaid's Tale" säsong 4? För mer läsning, se vår lista över bästa serierna 2019.

NÄSTA ARTIKEL