The Flash-stjärnan Ezra Millers alla brott och skandaler

The Flash-stjärnan Ezra Millers alla brott och skandaler

Sofie Landgren
15 juni 2023 kl. 10:00

Alla domar och anklagelser

"The Flash"-stjärnan Ezra Miller har varit i rejält blåsväder de senaste åren då hen hamnat på fel sida om lagen ett flertal gånger. Filmtopp har gjort en sammanställning på alla anklagelser och domar Ezra har mottagit.

Ezra Miller är just nu aktuell med DC-filmen The Flash som blivit en uppskattad snackis, bland annat tack vare medverkan i filmen av profiler som Michael Keaton och Ben Affleck m.fl. Även Ezra Miller själv har lovordats för sin insats och hyllats av regissören Andy Muchietti – men vägen till den här punkten har varit väldigt, väldigt lång för skådespelaren. De senaste åren har skandalerna avlöst varandra för Ezra Miller och hens framtid i branschen har sett minst sagt skakig ut.

Nedan tar vi en titt på de mest anmärkningsvärda brotten och anklagelserna som har präglat Millers liv de senaste åren.

Ezra Millers anklagelser och domar
Ezra Miller. Foto:  Warner Bros. Pictures.

The Flash-stjärnan Ezra Millers alla brott och skandaler

Stal sprit – riskerade långt fängelsestraff

Under sommaren 2022 anklagades Ezra Miller för att ha gjort inbrott hos en granne i Vermont och stulit flaskor med sprit. Under rättegången erkände hen sig skyldig till olaga intrång i en överenskommelse i rätten och straffet resulterade då i ett års villkorlig dom och 5 000 kronor böter – trots att hen rapporterades riskera hela 26 års fängelse.

Dessutom får skådespelaren inte dricka alkohol på ett sätt som kan skada hens jobb, familj, hen själv eller någon annan. Därför behöver skådespelaren också vara tillgänglig för att blåsa i en alkoholmätare vid förfrågan. Det här är dock inte första gången som stjärnan har trampat i klaveret...

Ezra Millers domar och anklagelser
Warner Bros. Pictures.

Ställde till det rejält under en vistelse på Hawaii – dubbla skandaler

Under samma år, 2022, arresterades Ezra Miller hela två gånger under loppet av en månad under en vistelse på Hawaii. Enligt Hawaiis polisavdelning (HPD) arresterades hen på grund av stötande och störande uppförande samt efter att ha trakasserat en kvinna som sjöng karaoke, där han ska ha slitit tag i mikrofonen och slungat den mot en man som spelade dart. Genom kroppskamerafilmer hävdade Miller att mannen hade attackerat dem med antisemitiska känslor. Miller släpptes så småningom mot borgen och anklagelserna lades ner.

Men, bara tre veckor senare arresterades Ezra igen. Den gången för andra gradens misshandel efter att ha slagit en kvinna i huvudet under en privat tillställning, enligt HPD. Hen släpptes återigen utan åtal.

Skjutvapen och marijuana

Skandalerna under Ezra Millers fullkomligt kaosartade 2022 slutar dock inte med anklagelserna på Hawaii. I juni 2022 anklagades Ezra dessutom för att ha inhyst en kvinna och hennes barn i en otrygg miljö i Vermont, där barnen ska ha exponerats för obevakade skjutvapen och kraftig användning av marijuana. Det var under samma månad som Miller åtalades av Vermont State Police för det första brottet som omnämndes i artikeln. 

Tokata Iron Eyes föräldrar försöker hålla Ezra Miller borta från henne

Tokata är dotter till Chase Iron Eyes, en aktivist, advokat, politiker och medlem av Oglala Sioux Tribe. Enligt Chase träffades Tokata och Ezra Miller när hon var  blott 12 år gammal och hen var 23 år. Historien mellan Miller och Tokata som lyfts fram i domstols-dokument anger påstådda viktiga ögonblick från deras vänskap. Duon träffades när Miller besökte Standing Rock Reservation i North Dakota 2016. Däremot visar en video att Ezra besökt regionen tidigare tack vare en videoinspelning från 2012 där han med tillsammans med Chase Iron Eyes på The Black Hills i South Dakota.

Därifrån påstås det att Ezra flög Tokata och vänner till London 2017, när hon bara var 14 år gammal, för att besöka produktionen till filmen Fantastic Beasts and Where to Find Them som Miller filmade vid den tiden.

Den okonventionella vänskapen växte och Tokatas föräldrar anklagar i efterhand Ezra för flera andra handlingar, bland annat anklagar de Ezra för att ha stört Tokatas skolgång vid ett privat institut i Massachusetts, vilket ledde till att hon hoppade av sina studier i december 2021.

Ezra Millers brott och anklagelser
Warner Bros. Pictures.

Allt började 2020

Anklagelserna mot Ezra Miller började redan 2020 när en video läckte och som visar hur skådespelaren till synes kväver en kvinna och sedan slår henne ner i marken. Båda parter har sedan dess talat ut om händelsen, och kvinnan och hennes vänner anser att detta var starten på Millers efterföljande våldsamma beteende.

Ezra Miller gjorde sitt första offentliga framträdande sedan sin dom under premiären av The Flash 2023 på Graumans kinesiska teater. När de talade till publiken tackade hen bland annat Warner Bros. Discoverys vd David Zaslav, The Flash-regissören Andy Muschietti och producenten Barbara Muschietti, och DC Studios Peter Safran och James Gunn. Ezra tackade specifikt Safran och Gunn för deras "nåd och urskillning och omsorg i mitt livs sammanhang".

Ezra Miller har sedan dessa händelser, anklagelser och domar bett om ursäkt för sina kontroversiella handlingar och åtagit sig att få behandling för att förbättra sin mentala hälsa.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL