The Batman-stjärnan fick göra ”70 till 80 tagningar” av en enda scen

The Batman-stjärnan fick göra ”70 till 80 tagningar” av en enda scen

Emil Oscar Rasmussen
19 september 2023 kl. 19:09

Matt Reeves och Paul Dano tog i ordentligt under Batman-inspelningen

I en ny intervju avslöjar "The Batman"-regissören Matt Reeves att han och Paul Dano gjorde hela 70–80 tagningar av skådespelarens avgörande scen i filmen, men det verkar inte ha varit tvång, utan ett helt ömsesidigt beslut.

Skådespelaren Paul Dano är snart aktuell med dramakomedin Dumb Money, som har svensk biopremiär den 6 oktober. I samband med detta har brittiska The Guardian gjort ett större personporträtt av skådespelaren.

I artikeln kommer även andra av Danos filmer på tal (han har ju hunnit med en hel del stora genom åren), och en av dessa är Matt Reeves The Batman (2022), där Dano spelar rollen som The Riddler (Gåtan). Reeves avslöjar att han själv och Dano delar en förkärlek till något som skapade en extrem situation under inspelningen av superhjältefilmen.

The Batman-stjärnan fick göra ”70 till 80 tagningar” av en enda scen
Paul Dano i "The Batman". Foto: Warner Bros.

Matt Reeves fick The Batman-stjärnan Paul Dano att göra ”70 till 80 tagningar” av en enda scen

Personporträttet av Paul Dano som The Guardian har skrivit berör bland annat hur skådespelaren hänger sig till sina roller, och för att betona hur helhjärtat han tar sig an sina uppdrag har de vänt sig till The Batman-regissören Matt Reeves.

– Paul älskar att göra många tagningar, vilket jag också gör. Vi avsatte två dagar till den avgörande scenen mellan honom och Robert Pattinson som Batman, och vi måste lätt ha gjort 70 eller 80 tagningar, berättar Reeves i artikeln. Paul älskar att utforska. Han blir manisk på så sätt.

Matt Reeves använder också scenen som ett exempel på hur Dano inte är rädd för att ta ut svängarna:

– Det uppstod alla dessa ögonblick som the Riddler, då han blev road av något och sedan blev fly förbannad, och man visste aldrig från tagning till tagning när det skiftet skulle komma. Jag satt där med hörlurarna på och försökte kväva mina skratt för han gjorde alltid något överraskande.

Reeves avslutar sedan anekdoten med att förklara att Dano brukade fråga om han gick för långt, men att han uppmuntrade det som "fantastiskt" och bad Dano göra det igen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL