Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Terry Gilliam har filmat klart Don Quixote-film

Terry Gilliam har filmat klart Don Quixote-film

David Lindahl | Nyhet
06 juni 2017
David Lindahl | Nyhet
06 juni 2017
Don Quixote
Foto: Recorded Picture Company Eurimages

I ungefär 19 år har den brittiske regissören Terry Gilliam försökt att göra film av Miguel de Cervantes Saavedras, 1600-tals roman Don Quixote. Nu skriver filmsidan Screenrant att han äntligen har slutfört inspelningen. Trots att Don Quixote ofta rankas som en av de främsta litterära verken någonsin, är det nog många idag som ändå inte känner till den.

Don Quixote berättar historien om en hidalgo (en spansk adelsman), som förläst sig på riddarromaner. Under 1600-talet när medeltidens riddare egentligen är passé, rider han iväg tillsammans med sin väpnare för att visa prov på ridderlighet och vinna kärleken från sin älskade Dulcinea.

Terry Gilliam, galen som han oftast är, har tolkat historien lite annorlunda och valt att kalla sin film The Man Who Killed Don Quixote. Den handlar om en modern regissör som spelar in en reklamfilm. Samtidigt kommer han över en gammal kopia av sin studentfilm som handlar om Don Quixote. Plötsligt färdas han fram och tillbaka i tiden mellan 1600-talets Spanien och nutida London.

LÄS OCKSÅ: Filmtopps recension till Adam Drivers Paterson (2016)

Jonathan Pryce spelar Don Quixote och Adam Driver den unga regissören. Övrig rollista inkluderar bland andra Stellan Skarsgård och Olga Kurylenko. Terry Gilliam har under 19 år försökt att få till en filmatisering av romanen med flera kända skådespelare involverade. Nu är det alltså äntligen dags och under 2018 väntas The Man Who Killed Don Quixote ha premiär.

Tror du att Terry Gilliams film om Don Quixote kommer att bli bra?

NÄSTA ARTIKEL