Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Terrence Malicks To the Wonder får en spinoff

Terrence Malicks To the Wonder får en spinoff

Filip Kruse | Nyhet
20 februari 2018
Filip Kruse | Nyhet
20 februari 2018

Javier Bardem har huvudrollen i To the Wonder-spinoffen "Thy Kingdom Come".

Terrence Malick är en av de mest fascinerande regissörerna i branschen. Kapabel till mästerverk som Den tunna röda linjen och The Tree of Life, men också katastrofer som Knight of Cups och Song to Song. Han har ett speciellt sätt att jobba på: han filmar extremt mycket material för att sedan hitta filmen i klippningen. Det här har bland annat resulterat i att stora skådespelare blir helt bortklippta ur Malicks filmer.

To The Wonder kom ut 2012, och i en biroll kunde vi se Javier Bardem som en präst som börjar tvivla på sin tro. The New Yorker rapporterar att fotojournalisten Eugene Richards hade i uppgift att filma när Bardem fungerade som en spirituell guide till faktiska invånare i staden Bartlesville, Oklahoma. Det mesta som filmades kom inte med i filmen, men Richards kunde inte släppa historierna som människorna delade med Bardem. Med Malicks tillåtelse har han nu klippt ihop den 43 minuter långa spinoffen Thy Kingdom Come som kommer visas på filmfestivalen South By Southwest i mars. Här är trailern:

Vad som är speciellt intressant med det här projektet är att människorna som pratade med Bardem visste om att han inte var en riktig präst. De flesta kände igen honom som mördaren i No Country For Old Men, och några som Penelope Cruz man. Vissa kände inte igen honom alls. Det spelade inte egentligen någon roll, det viktiga var att han var där för att lyssna på deras historier. Kanske kommer Thy Kingdom Come att distribueras vidare efter SXSW, det hoppas i alla fall jag på.

Kommer du att vilja titta på Thy Kingdom Come?

NÄSTA ARTIKEL