Stockholm Bloodbath – Allt om Viaplays nya supersatsning

TÄVLING: Vinn biljetter till galapremiären för Stockholm Bloodbath

Eric Diedrichs
Uppdaterad 08 januari 2024 kl. 09:01 | Publicerad 07 januari 2024 kl. 17:01

Upplev filmen tillsammans med stjärnorna

Den 19 januari är det premiär för storsatsningen "Stockholm Bloodbath", men redan den 16 januari har du chansen att gå på galapremiären tillsammans med en vän.

Trots Sveriges långa och rika historia har det gjorts förvånansvärt få filmer om vårt land som blickar bortom 1900-talet. Nu blir det ändring på det. Den 19 januari är det premiär för storsatsningen Stockholm Bloodbath, som skildrar händelserna runt den största massakern i svensk historia – Stockholms blodbad.

Med en stjärnspäckad ensemble och Mikael Håfström i registolen – mannen bakom Oscarsnominerade Ondskan och flera Hollywoodfilmer – kan vi förvänta oss något utöver det vanliga.

Detta handlar Stockholm Bloodbath om

Den maktgalne danske kungen Kristian II "Kristian Tyrann" (Claes Bang) skyr inga medel när han planerar att ta över Sveriges krona från Sten Sture (Adam Pålsson). Samtidigt svär systrarna Freja och Anne (Alba August och Sophie Cookson) att skoningslöst hämnas på de män som brutalt mördat deras familj. Allt kulminerar i Sveriges huvudstad där Kristian Tyrann beordrat en massavrättning – Stockholms blodbad. Action, attityd och svart humor förenas i en historia där förvånande mycket faktiskt hänt på riktigt.

Ett axplock av filmens stjärnor:

Sophie Cookson - Anne
Claes Bang - Kristian II
Emily Beecham - Kristina Gyllenstierna 
Alba August - Freja
Adam Pålsson - Sten Sture
Jakob Oftebro - Gustav Trolle
Mikkel Boe Følsgaard - Didrik Slagheck
Wilf Scolding - Johan Natt & Dag
Ulrich Thomsen – Hemming Gadh

Stockholm Bloodbath
Alba August i "Stockholm Bloodbath". Foto: Scanbox Entertainment

Vinn biljetter till galapremiären för Stockholm Bloodbath

I samarbete med Scanbox Entertainment anordnar Filmtopp en tävling där du kan vinna biljetter till både galapremiären och reguljära visningar. Allt du behöver göra för att vara med och tävla är att svara på två frågor och skicka in dina kontaktuppgifter.

1:a pris: Två biljetter till galapremiären och efterfesten för Stockholm Bloodbath.
2-4:e pris:
Två digitala biljetter att använda till valfri visning av filmen.

OBS! Du och din gäst måste ha fyllt 18 år för att närvara på efterfesten. Filmen har åldersgräns 15 år på bio. Galapremiären äger rum den 16 januari på Filmstaden Sergel i Stockholm.

Insläpp från 17:00 där du och din vän bjuds på dryck och tilltugg och kan mingla i foajén innan filmvisning 17:45. Efter visningen fortsätter kvällen med en efterfest i filmens anda. Ev. resa och boende bekostas av vinnaren.

Tävlingen pågår t.o.m. den 12 januari.

Vinnarna meddelas via angiven mailadress. Lycka till, vi hoppas att vi ses den 16 januari i Stockholm!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL