Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tarantino tänkte göra en remake av Reservoir Dogs

Tarantino tänkte göra en remake av Reservoir Dogs

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 juni 2021

Vilken blir regissörens sista film?

Quentin Tarantino har sagt att hans tionde film blir hans sista. Nu berättar regissören att han har övervägt att göra en remake på sin debutfilm "Reservoir Dogs".

Sedan en tid tillbaka har den hyllade regissören Quentin Tarantino envetet hävdat att han endast kommer att göra tio filmer under sin karriär. Regissören, som enligt sin egna kreativa räkning har gjort nio filmer (Kill Bill vol. 2, My Best Friend's Birthday, Four Rooms, Sin City och Death Proof räknas inte), arbetar alltså nu på sin svansång.

Det har länge spekulerats i vad Tarantinos stora avsked till registolen ska bli för något spännande. Ett tag var det snack om en Star Trek-film och innan dess pratades det om en skräckfilm.

Nu berättar regissören att han även har övervägt något helt annat, nämligen att göra en remake av sin debutfilm (återigen enligt Tarantinos egna räkning) Reservoir Dogs – ett spännande heist-gone-wrong-drama som blixtsnabbt satte honom på kartan.

"Jag kommer inte att göra det"

Den som tycker att detta vore ett fullständigt slöseri på en sista film kan pusta ut, enligt Tarantino kommer inte idén att bli verklighet:

– Jag har faktiskt övervägt att göra en remake av Reservoir Dogs som min sista film. Jag kommer inte göra det, internet! Men jag övervägde det.

Anledningen till att Tarantino inte tänker göra fler än tio filmer är att han menar att det är det perfekta numret för en regissör, att de flesta tappar i kvalitet därefter. Om Tarantino, 58 år, verkligen kommer hålla sitt löfte återstår givetvis att se.

NÄSTA ARTIKEL