Viaplay bästa filmerna

Tarantino säljer bortklippta Pulp Fiction-scener

03 november 2021 kl. 11:11

Stor framtid i konstvärlden

Filmregissören Quentin Tarantino auktionerar ut sju aldrig tidigare sedda Pulp Fiction-scener och delar ur originalmanuset. Han kommer också att sälja klippen som Non-fungible tokens – NFT.

Non-fungible tokens fungerar ungefär som ett digitalt fingeravtryck, eller vattenstämpel som visar att ägaren har det digitala originalet och spås ha en stor framtid i konstvärlden. Quentin Tarantino har hoppat på den rådande NFT-trenden och kommer att auktionera ut sju paket med bortklippta scener och handskrivna manussidor. Där ingår också exklusiva kommentarer från regissören som ska ”avslöja hemligheter om filmen och dess skapare”, enligt The Wrap.

Kultfilmen Pulp Fiction från 1994 är Tarantinos andra långfilm som regissör. Den handlar om flera sammanflätade historier om småkriminella i Los Angeles. Bland skådespelarna i Pulp Fiction finns Uma Thurman, John Travolta, Bruce Willis och Samuel L. Jackson som tillsammans gestaltar en av 1990-talets mest ikoniska filmer.

Auktionerna på filmscenerna av Pulp-Fiction kommer att hållas på OpenSea, en marknadsplats för NFT. En teknik som används vid försäljning av digital konst.

För mer läsning se vår ranking av alla Quentin Tarantinos filmer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL