Sylvester och jag – en kärlekskrönika tillägnad Sylvester Stallone

Tarantino-filmen Sylvester Stallone vägrade göra: "Finns inte en chans"

Filmtopp
Uppdaterad 28 februari 2023 kl. 06:02 | Publicerad 27 februari 2023 kl. 23:02

Ansåg rollen som erbjöds vara för extrem

I samband med premiären av "Creed 3" har en känd intervju med Sylvester Stallone seglat upp till ytan. I den berättar han nämligen Tarantino-filmen han vägrade att göra.

När vi återvänder till Rocky-universumet med Creed 3 blir det första gången utan att Sylvester Stallone är involverad. Skådespelaren och filmskaparen har varken varit med framför eller bakom kameran inför den nya boxningsfilmen. Trots detta råder det inga tvivel om att han är på fansens läppar i samband med premiären.

På sociala medier kan vi se hur en gammal intervju med ikonen nu börjat delas på nytt. I den berättar han om de två roller som Pulp Fiction-regissören Quentin Tarantino erbjudit honom, och en av dem fullständigt vägrade han att göra.

Kan du föreställa dig att tacka nej till Tarantino inte bara en, utan två gånger? 

Tarantino-filmen Sylvester Stallone vägrade göra: "Finns inte en chans"
Robert De Niro och Samuel L. Jackson i "Jackie Brown". Foto: Miramax Films.

Sylvester Stallone om Quentin Tarantino-filmen han vägrade att göra: "Finns inte en chans"

När han slog sig ner för en pratstund med MacLeans 2012 avslöjade Sylvester Stallone att Quentin Tarantino försökte få honom att spela i två av sina filmer.

– Han erbjöd mig De Niro-rollen i Jackie Brown och den som Kurt Russell gjorde i Grindhouse.

Tarantino-filmen Sylvester Stallone vägrade göra: "Finns inte en chans"
Kurt Russel som Stuntman Mike i "Death Proof". Foto: Dimension Films.

Medan Stallone inte gav någon förklaring till varför han inte tog rollen som senare kom att gå till Robert De Niro konstaterade han att den tvåfaldigt Oscarsbelönade skådespelaren gjorde ett briljant jobb med karaktären. Däremot berättade Stallone om varför han verkligen inte ville göra Death Proof

– Jag sa till Quentin att det inte finns en chans att jag gör rollen. Jag har två döttrar, och att spela den här snubben vars hobby är att sätta tonåringar i sin bil och smälla in dem i en vägg, det kommer inte att funka.

Det är känt att Quentin Tarantino nu planerar fortfarande för sin allra sista film. Kanske erbjuder han snart Sylvester Stallone en roll som han bara inte kan tacka nej till. Än är det krut i den 76-årige actionskådisen som vi senast i "Samaritan" fick se sparka stjärt ur skurkar.

 

NÄSTA ARTIKEL