Sylvester Stallone pekar ut bästa Rocky-filmen: "Den svåraste att göra"

Sylvester Stallone pekar ut bästa Rocky-filmen: "Den svåraste att göra"

Filmtopp
03 juli 2023 kl. 13:07

Håller du med "Sly" om att den är bäst i ledet?

Flera av filmerna om boxaren Balboa har varit oerhört framgångsrika. I en intervju avslöjar Sylvester Stallone vilken som är hans favorit av alla Rocky-filmer.

Sylvester Stallone satsade alla sina kort på Rocky-filmerna när han försökte slå igenom som filmskapare och skådespelare i Hollywood. En känd historia är att han till och med fick sälja sin hund för att ha råd med hyran under tiden han jobbade på projektet. Men som chansningen gick hem. Inte bara vann filmen Oscar för Bästa film, regi och filmredigering, den blev nominerad till ytterligare sju statyetter, däribland Stallone själv för Bästa manliga huvudroll och originalmanus. 

Efter originalfilmen följde ytterligare fyra uppföljare som alla mottogs väl förutom möjligen den femte filmen. Sexton år efter Rocky V som fick franchisen att kännas urvattnad kom till slut comebacken i Rocky Balboa. I den kommer Balboa tillbaka från sin pension för att gå en allra sista match mot den regerande tungviktsmästaren Mason "The Line" Dixon. 

Ytterligare nio år därefter kom nästa kapitel i berättelsen om Balboa, Creed (2015) i vilken han tränar upp Adonis Johnson, sonen till hans tidigare rival Apollo Creed. Filmen gick väldigt bra och ledde till en framgångsrik uppföljare, Creed II (2018). Nu finns även den tredje Creed-filmen, som är den första utan Stallone med på varken rollistan eller producentdesken.

Sylvester Stallone pekar ut bästa Rocky-filmen: "Den svåraste att göra"
Foto: 20th Century Fox.

Sylvester Stallone pekar ut bästa Rocky-filmen – menar att den var svårast att göra

Nyligen har en intervju stjärnan gjorde med Variety 2019 dykt upp på ytan igen. I den avslöjar Stallone vilken han tycker är bäst av Rocky-filmerna, och det är kanske inte den du hade förväntat dig:

– Den första är min favorit men känslomässigt den sista, Rocky Balboa. Den var den svåraste att göra. Ingen trodde på filmen, den var ett sådant långskott. Det faktum att det gick är otroligt och jag är väldigt stolt över det.

De flesta brukar plocka originalfilmen från 1976, som anses vara en av de bästa filmerna från sitt årtionde. Men vi kan nog hålla med Stallone om att Rocky Balboa med en åldrande titelhjälte fungerade oväntat bra när den dök upp 2006 och blåste nytt liv i filmserien som länge verkade ha gått sin sista rond.

Här streamar du "Rocky Balboa"

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL