Sylvester Stallone om bråket med Arnold Schwarzenegger: "Han var överlägsen"

Sylvester Stallone om bråket med Schwarzenegger: ”Han var överlägsen”

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 25 november 2023 kl. 14:11 | Publicerad 22 september 2023 kl. 21:09

"Han hade kroppen. Han hade styrkan"

Actionstjärnorna Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger var länge bittra rivaler, men stridsyxan ser nu ut att vara begraven en gång för alla – efter att Stallone mer eller mindre accepterat sig slagen och erkänt Arnold Schwarzenegger som "överlägsen".

På 80-talet erövrade Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger filmvärlden med sina testosteronstinna actionrökare och uppumpade muskler. Sylvester Stallone seglade in i 80-talet med redan framgångsrika Rocky och fyllde där på med den nästan lika framgångsrika Rambo-franchisen. I den andra ringhörnan klev Arnold Schwarzenegger in med sina minst lika macho Conan-, Terminator- och Commando-filmer.

Sylvester Stallone om bråket med Schwarzenegger: "Han var överlägsen"
Foto: Stockholm Film.

Rivaliteten blev snart ett faktum och de två skådespelarna tog varje chans de kunde för att övertrumfa sin motpart. I dag är de två Hollywoodgiganterna mer av branschkollegor än rivaler och i Netflix nya dokumentärserie Arnold tycks de lägga sitt fiendskap åt sidan en gång för alla – och "Sly" erkänner sig till och med besegrad.

Sylvester Stallone om bråket med Schwarzenegger: "Han var överlägsen"

I Netflix dokumentärserie Arnold får vi ett nytt perspektiv på den mytomspunna rivaliteten mellan Sylvester Stallone och Arnold Schwarzenegger när duon själva ger sin syn på saken. Stallone menar att rivaliteten växte fram i takt med att de två stjärnorna definierade dåtidens typ av actionhjälte som var beroende av sin fysik. Rambo-stjärnan går till och med så långt som att kalla sig själv och Schwarzenegger för actionvärldens motsvarighet till Mohammed Ali och Joe Frazier.

– Det fanns bara plats nog för en av oss, förklarar Stallone.

Sylvester Stallone om bråket med Schwarzenegger: "Han var överlägsen"
Foto: Fox Film.

Den tiden är dock förbi och anmärkningsvärt nog erkänner sig Stallone så här i efterhand besegrad:

– Han var överlägsen. Han satt helt enkelt på alla svar. Han hade kroppen. Han hade styrkan. Det var hans karaktär, säger Stallone. Jag var tvungen att få stryk hela tiden, medan Arnold sällan tog mycket skada.

Arnold Schwarzenegger å sin sida tillskriver Stallone mycket av sin framgång och menar att han utan sin tävlingsinriktning och rivalitet med Stallone kanske inte hade varit motiverad att jobba så hårt som han gjorde.

NÄSTA ARTIKEL