Vinnaren av Mästarnas Mästare 2023: Fantastisk upplevelse

Vinnaren av Mästarnas Mästare 2023: "Fantastisk upplevelse"

  • SVT Play
07 maj 2023 kl. 21:05

Årets säsong avgörs i ett spännande finalavsnitt

Det har blivit dags för final av “Mästarnas Mästare” 2023 på SVT där en av deltagarna når fram till den sista titeln. De fyra återstående mästarna tävlar i flera olika tävlingar för att slutligen ta sig till den sista prövningen, Mästarduellen, där en av dem får lyfta bucklan som årets mästarnas mästare.

OBS! Artikeln innehåller spoilers från dagens (7 maj) avsnitt av “Mästarnas Mästare” på SVT. 

Mästarnas mästare 2023 final
Foto: SVT.

Tävlingar i styrka och listighet

Tio deltagare har nu blivit fyra och det har blivit dags för final. De som tagit sig till finalen av årets Mästarnas MästareSVT är Nils van der Poel, Johan Wissman, Jörgen Brink och Jens Byggmark. I veckans avsnitt är det fyra tävlingar som står mellan de kvarvarande mästarna och den sista titeln. I finalprogrammets första tävling, pusselidioten, handlar det om att springa olika distanser fram och tillbaka för att hämta pusselbitar och sedan bygga ihop en kub av bitarna. Det som de tävlar om är tidstillägg i den kommande jaktstarten. Nils vinner och därefter får de andra tio, tjugo och trettio sekunders tillägg till nästa tävling. 

I styrkebanan ska deltagarna ta sig igenom en hinderbana tillsammans med ett antal tunga säckar. Nils som startar först går också i mål först, följd av Johan och Jörgen. I och med att Jens kommer sist i tävlingen är han också den första att åka ut i avsnittet. 

– Jag får tacka så hemskt mycket för att jag fick vara med, det har varit grymt. Framför allt att hänga med andra idrottsstjärnor som har gjort sådana fantastiska karriärer, men även att få testa på att göra sådana här sjuka saker, att pusha sig själv. Jag tycker det har varit helt fantastiskt, säger Jens

Mästarnas mästare 2023 final
Foto: SVT.

De två som tar sig till Mästarduellen

I den sista tävlingen avgörs det vilka två som tar sig till Mästarduellen. Där handlar det återigen om jaktstart med olika hinder och det klassiska stentornet där deltagarna ska bygga stentorn som måste vara minst 125 centimeter höga och inte rasa. Nils fortsätter sitt segertåg och vinner. Den som kommer sist och får lämna programmet är Jörgen

– Det har varit en häftig resa och ett jätte-äventyr, säger Jörgen

Därmed är det avgjort att den sista duellen står mellan Nils och Johan

Mästarnas mästare 2023 final
Foto: SVT.

Vinnaren av "Mästarnas Mästare" 2023

Mästarduellen avgörs i en hinderbana med olika moment och avslutas med att deltagarna ska bygga ett domino där alla brickor ska rasa. Johan tar en tidig ledning och behåller den ända fram till dominobrickorna då Nils kommer ikapp. De ligger exakt lika och båda försöker välta alla brickor flera gånger utan att lyckas. Till slut är det ändå Nils som först får ner allihopa och därmed står som vinnare av Mästarnas Mästare 2023. 

– Fantastisk upplevelse med ett väldigt roligt avslut, tack ska ni ha, säger Nils och lyfter bucklan. 

Nils har varit favorit sen programmets start och han lyckas därmed hålla för det tunga favorittrycket och ta hem vinsten. Han har vunnit tretton av tjugo tävlingar och aldrig tidigare har någon deltagare varit så överlägsen i programmets historia. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL