Victoriakonserten på SVT – allt om kvällens hyllning till kronrinsessan Victoria

Victoriakonserten på SVT – allt om kvällens hyllning till kronprinsessan Victoria

  • SVT Play
Filmtopp
14 juli 2023 kl. 14:12

I kväll ska hennes kungliga höghet firas

Det har blivit dags för SVT:s årliga sändning av "Victoriakonserten" som ska fira kronprinsessan Victoria på Borgholm slottsruin under ledning av Yvette Hermundstad.

I dag, fredagen den 14 juli, fyller H.K.H. kronprinsessan Victoria 46 år och ska i vanlig ordning hyllas av svenska folket samt ett gäng artister på scenen i Borgholms slottsruin. Efter Victoriakonserten kommer vi att få se en insamlingsspecial som är till för att hjälpa barn genom den verksamhet som Radiohjälpen stöttar.

Victoriakonserten på SVT – allt om kvällens hyllning till kronrinsessan Victoria
Foto: Leroy Media. Via SVT:s pressrum.

Detta gäller för Victoriakonserten på SVT – kvällens hyllning till kronprinsessan Victoria

Firandet av kronprinsessan Victoria sker i Borgholms slottsruin på Öland med följande artister på scen: Petter, Marcus och Martinus, Ane Brun, Lucianoz och Linnea Henriksson. Som husband för tillställningen har vi pålitliga Augustifamiljen under ledning av Stefan Sporsén som många gånger delat scenen med Håkan Hellström.

I samband med programmet sker insamling till kronprinsessan Victorias fond och i år delar kronprinsessan ut Victoriapriset till den 33-årige hockeyspelaren Erik Karlsson

Victoriakonserten 2023 drar i gång 21:00 och pågår till 22:30 på SVT1 och SVT Play. Därefter börjar sändningen Kronprinsessan Victorias fond - Att få leka är viktigt som är en 25 minuter lång insamlingsspecial. 

Skulle du missa kvällens TV-sändning får du flera chanser att se den i efterhand. Förutom att den ligger kvar på SVT Play visas repriser på SVT1 på lördag klockan 10:00 och måndag klockan 13:30.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL