KLART: Eurovision leds av Petra Mede och Hollywoodstjärnan Malin Åkerman

TV4:s uppgivna drag – sänder repris under Eurovision

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 12 maj 2024 kl. 07:05 | Publicerad 11 maj 2024 kl. 12:05

Kommer du bänka dig framför "Vilket Liv!" i kväll?

I kväll kommer allas ögon att vara på Eurovision-finalen, och tittar vi på tablån så förstår vi att TV4 inte ens tänker försöka utmana konkurrenten.

Stora delar av våren har i vanlig ordning handlat om Eurovision Song Contest där vi i kväll ska få ta del av det stora avgörandet. Även om mycket haft en negativ och politisk prägel där Israels medverkan varit fokusområdet, så vågar vi utgå från att det fortfarande kommer vara miljontals tittare. Förra året visades Eurovision i en bra bit över två miljoner svenska hushåll, visar en mätning som ESC-panelen har publicerat

TV4 sänder repris under Eurovision

TV4 som har en tuff höst bakom sig med ett besparingsprogram som gjort att de varslat personal och pausat flera tittarfavoriter, ser inte ut att hoppas på många tittare i kväll. Förra lördagskvällen sände de säsongsfinalen av Fångarna på fortet och nådde då en bit över 500 000 tittare. När det kommer till bästa sändningstid den här veckan, så verkar de inte det minsta intresserade av att slösa en betydande sändning.

Samtidigt som SVT sänder Eurovision visar TV4 en repris av Vilket liv! med Renée Nyberg, som rullar mellan 20:00-22:00 på kvällen. Närmare bestämt är det premiäravsnittet för den andra säsongen där Henrik Dorsin hyllas för sina insatser på scen och TV. Hur mycket vi än gillar Dorsin, och hur uppskattat det programmet än må vara, så måste vi säga att det är ett uppgivet drag av kanalen.

Finalen av "Eurovision Song Contest" 2024 börjar med sin förfest klockan 20:00 på SVT1 och SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL