Premiär för Tareq Taylors matresa med Tony Irving: "En av de bästa upplevelserna"

Tony Irving tvekade på att vara med i Tareq Taylors matresa: "Frågade familjen"

  • SVT Play
Filmtopp
08 augusti 2023 kl. 12:00

Profilen om att visa upp en annan sida av sig

I en intervju med Aftonbladet diskuterar Tony Irving beslutet att medverka i "Tareq Taylors matresa" på SVT. Profilen menar att han initialt tvekade på att ställa upp, men att han nu är glad över att ha gjort det.

Nu rullar den nya säsongen av SVT:s Tareq Taylors matresa där stjärnkocken är i sällskap av den berömda Let's Dance-juryn Tony Irving. Tillsammans är de på en resa genom uppväxten i det Storbritannien där Irving varit väldigt öppen om den svåra tiden när han upptäckte sin homosexuella läggning – och hur det togs emot av folk i hans närhet. I en intervju med Aftonbladet berättar han om hur han först tvekade på att vara med i programmet, men att han efter samtal med familj och vänner valde att göra det. Efter de fyra avsnitt som nu hunnit släppas summerar han reaktionerna på sin medverkan som "fantastiskt härliga". 

Tony Irving tvekade på att vara med i Tareq Taylors matresa: "Frågade familjen"
Tareq Taylor med Tony Irving. Foto: SVT.

Tony Irving tvekade på att vara med i Tareq Taylors matresa: "Frågade familjen"

Så här långt har det varit en känslosam resa för Tony Irving i Tareq Taylors matresa. Minnen från uppväxten i det konservativa England som han kom att lämna för Sverige har varit såväl hjärtevärmande som upprivande. Tuffast har det varit att återvända till tiden då han som tonåring upptäckte sin homosexualitet och fick höra att det var en stor synd av sin pappa och prästen han gick till. Samtidigt var det av anledningen att få berätta om något viktigt som gjorde att han ville vara med i programmet.

I ett stort samtal med Aftonbladet svarar Irving på frågan om han tvekade på att följa med på resan:

– Ja, det gjorde jag. När SVT kontaktade mig trodde jag de ville att jag skulle laga mat med Tareq, säger han och fortsätter:

– När de sedan sa att de ville följa min resa i England med min familj, frågade jag familjen och även de vänner som var involverade om de ville vara med och alla sa ja. Däremot var jag tveksam om kyrkan i byn jag växte upp i ville ställa upp och öppna upp sig.

Tony Irving tvekade på att vara med i Tareq Taylors matresa: "Frågade familjen"
Tony Irving rörd till tårar i kyrkan där han växte upp. Foto: SVT.

"Fantastiskt härliga reaktioner"

När tittarna nu fått se fyra av de sammanlagt sex avsnitten säsongen menar Tony Irving att reaktionerna varit överväldigande positiva. Han tror att det har att göra med den nya sida av sig själv som han visar upp i programmet:

– Det har varit fantastiskt härliga reaktioner. Vissa personer skriver att det är skönt att se en annan sida av mig som är mer på riktigt. Det är också personer som känner igen sig i min berättelse, säger han till Aftonbladet.

Vidare menar Tony att det finns många som kan känna igen sig i hans livshistoria: 

– Det här med kyrkan har också väckt starka reaktioner hos människor som kommer från en lite äldre generation. De har gjort vissa livsval och hamnat i en situation som gjort att de har varit tvungna att lämna kyrkan. Så jag är inte ensam i min resa.

Nästa avsnitt av "Tareq Taylors matresa" kommer ut på måndag den 14 augusti på SVT och SVT Play. Säsongsfinalen som har titeln "Vid vägens slut" släpps den 21 augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL