Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tony Irving i tårar – tillbaka i rummet där "allting började"

Tony Irving i tårar – visar upp platsen "där allting började"

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 juli 2023

Profilen visar upp platsen som fick honom att börja ljuga

I den nya säsongen av "Tareq Taylors matresa" på SVT får Tareq Taylor sällskap av Tony Irving som i premiäravsnittet visar upp kyrkan han växte upp i. Då blir det omtumlande och svårt för Let's Dance-profilen att hålla igen.

I går var det premiär för Tareq Taylors matresa 2023 där resan den här gången leder stjärnkocken till England. Vid sin sida har han Let's Dance-juryn Tony Irving som även han har släkt i landet. Deras resa börjar i Manchester, går vidare till Oxford, därefter London och avslutas i Kent. I säsongens första avsnitt åker de till den kyrka som Tony Irving spenderade många timmar i när han växte upp. Han beskriver den som en fin plats, men också den där hans dubbelliv började. 

Tony Irving i tårar – visar upp platsen "där allting började"
Tareq Taylor och Tony Irving i "Tareq Taylors matresa". Foto: SVT.

Tony Irving i tårar – visar upp platsen "där allting började"

 Det var i kyrkan som Tony tvingades att lära sig ljuga när han började förstå att han var homosexuell.

– På tiden när jag var ung var det en fantastisk plats att vara. Bekymret kom för mig när jag började bli tonåring och jag började förstå att jag inte var precis som andra killar, säger Tony Irving. 

Han berättar om hur han fick en bok av sin pappa som hette The Boys and Sex i vilken den sista sidan handlar om hur homosexualitet är olagligt och en sjukdom. Tony hade knappt fyllt 16 år när han berättade för honom att han trodde att han var sexuell. 

– Hans reaktion var väldigt tydlig. "Det här är skit, det här ska du inte tänka på, det här ska du förneka. Det här kommer att gå över, det är äckligt." 

Tony Irving i tårar – visar upp platsen "där allting började"
Tony Irving visar upp körsalen i kyrkan där han växte upp. Foto: SVT.

"De mest obehagliga samtalen i mitt liv"

Längre in i kyrkan visar Tony Irving upp ett litet rum – körsalen där han brukade öva men också ha samtal med sin präst. Här ger han Tareq och tittarna en djupare förståelse för hur omkullkastande tiden i kyrkan var för honom:

– Den här salen var väldigt spännande för mig, men senare blev det här en sal som jag förknippar med några av de mest obehagliga samtalen jag haft i hela mitt liv. Här inne präglades jag att inte tycka om mig själv, säger Tony Irving som inte kan stanna kvar därinne mycket längre. 

Tony Irving i tårar – visar upp platsen "där allting började"
Tareq Taylor tröstar en omtumlad Tony Irving. Foto: SVT.

När Tony summerar sina intryck över att vara tillbaka i kyrkan som haft en stor roll i hans uppväxt, kan han inte längre hålla tillbaka känslorna:

– Jag är jätteglad att vara tillbaks här. Men jag trodde att jag hade kommit längre än den känslan, säger han och pekar mot körsalen.

"Tareq Taylors matresa" med Tony Irving finns att streama på SVT Play. Säsongen består av sammanlagt sex avsnitt som det släpps ett nytt av varje måndag.

NÄSTA ARTIKEL