Foto:  Pernilla Thelaus/Monkberry

Tareq Taylor har fått nog av trädgårdstider – lämnar

  • SVT Play
Filmtopp
21 april 2023 kl. 12:04

Meddelar sin avgång från tittarfavoriten

Det har blivit känt att Tareq Taylor lämnar "Trädgårdstider", SVT-programmet som han medverkat i hela femton år. "Det har varit otroligt viktigt för mig", säger han om programmet.

Nu står det klart att årets säsong av Trädgårdstider blir den sista för stjärnkocken och TV-profilen Tareq Taylor som meddelar att han lämnar programmet. Enligt produktionen är orsaken att han fått nog av att slita med livspusslet. 

Trädgårdstider följer vi med när Tareq Taylor, Malin Persson och flera donar ute i trädgårdar och fyller tittarna med tips och inspiration för sina utemiljöer. Men efter femton säsonger kommer det snart att bli stor ändring för tittarna i och med att Tareq Taylor meddelar sitt avhopp från programmet: 

Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och något av det allra roligaste jag fått göra, säger Tareq Taylor i ett pressmeddelande.

Projektledaren Jonas Gunnarsson förklarar varför Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider:

– I och med Tareqs flytt till Stockholm får han helt enkelt inte ihop sitt liv med vårt utdragna inspelningsschema. Vi kommer att sakna honom väldigt mycket men har all förståelse och respekt för hans beslut.

Tareqs flytt från Malmö till Stockholm grundar sig i att kunna spendera med tid med kärleken Sofia Ståhl.

Tareq Taylor har fått nog av trädgårdstider – lämnar
"Trädgårdstider". Foto: SVT via Pressrummet.

 

Han tar över efter Tareq Taylor i Trädgårdstider

När Tareq kliver ut kliver en annan profil in. Det rör sig om Adam Aamann, en kock som driver sex restauranger i Köpenhamn. I ett pressmeddelande säger han följande om att få ansluta till Trädgårdstider

– Jag är mycket entusiastisk över att ha fått möjligheten att bli en del av Trädgårdstider som är ett populärt program även här i Danmark. Att följa säsongen och de olika stadierna av trädgårdsarbete under året är ett underbart sätt att koppla samman sig med naturen och lära sig hur man får ut det mesta av sin egen trädgård.

Den pågående säsongen av "Trädgårdstider" 2023 går att streama på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL