Startordning i finalen av Melodifestivalen 2024 – då spelar favoriterna

Startordning i finalen av Melodifestivalen 2024 – då spelar favoriterna

  • SVT Play
Axel Diedrichs
09 mars 2024 kl. 09:03

I kväll smäller det!

Det har blivit dags för final i "Melodifestivalen" 2024. Här hittar du den officiella startordningen som gäller under kvällen.

Efter en lång uttagningsprocess med deltävlingar i startskott i Malmö, Göteborg, Växjö, Eskilstuna och Karlstad är vi nu framme vid finalen av Melodifestivalen 2024. På Friends Arena ska det avgöras vilket bidrag som får representera Sverige i Eurovision Song Contest, som det här året hålls i Malmö. Undrar du över startordningen under kvällens sändning? Scrolla ner så finner du hela listan med artisternas turordning. 

Startordning i finalen av Melodifestivalen 2024 – då spelar favoriterna
Programledare Carina Berg. Foto: Stina Stjernkvist / SVT.

Startordning i finalen av Melodifestivalen 2024

I finalen är det sammanlagt tolv deltagare som ska ställa sig på scenen och framföra sina nummer. För tittarnas del är det möjligt att rösta på alla bidragen under två omgångar. Under varje omgång kan man ge upp till fem röster per bidrag via appen och telefonnummer. Publiken står för hälften av poängen (464 poäng), medan den internationella juryn utgör den andra hälften (464 poäng). 

Vid lika resultat mellan två bidrag avgör det högsta antalet poäng från tittargrupperna. Om två bidrag fortfarande har samma resultat och lika många poäng från tittargrupperna, vinner det bidraget som har fått flest totala röster från tittargrupperna.

Nedan ser du hela startordningen i Mello-finalen 2024. Storfavoriterna Marcus & Martinus är på plats #7 i ordningen. De övriga två favoriterna som sticker ut, Danny Saucedo och Jacqline, är sist i ordningen på plats #11 och #12.

1. When I’m Gone – Maria Sur

2. Back To My Roots- Jay Smith

3. Awful Liar – Lisa Ajax

4. Heroes Are Calling – Smash Into Pieces

5. Give My Heart A Break – Cazzi Opeia

6. Light – Annika Wickihalder

7. Unforgettable – Marcus & Martinus

8. It’s Not Easy to Write a Love Song – Dotter

9. Que Sera – Medina 

10. Dragon – Liamoo 

11. Effortless – Jacqline

12. Happy That You Found Me – Danny Saucedo

Finalen av "Melodifestivalen" 2024 sänds på SVT1 och SVT Play klockan 20:00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL