Snart har Babylon Berlin säsong 4 premiär

Snart har Babylon Berlin säsong 4 premiär

  • SVT Play
Filmtopp
16 juli 2023 kl. 14:00

Sista vändan kommer snart till SVT Play

I veckan får vi äntligen ta del av efterlängtade Babylon Berlin säsong 4 på SVT Play. Här är allt vi vet om säsongsstarten som bjuder på ordentligt med spänning.

Kommissarie Gereon Rath (Volker Bruch) och polisassistenten Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries) är tillbaka i den fjärde säsongen av Babylon Berlin. Historien bygger på Volker Kutschers tredje roman Goldstein och inleds på nyårsafton 1930, när den stora depressionen har drabbat Berlin med full styrka.

Snart har Babylon Berlin säsong 4 premiär
Foto: Sky 1.

Detta händer i Babylon Berlin säsong 4

Inför premiären av den sista säsongen av den populära serien har vi fått ta del av karaktärernas omständigheter när de kliver in i fortsättningen på berättelsen.

Det är nyårsafton 1930 och kommissarie Gereon Rath (Volker Bruch) deltar i ett möte med SA (den ursprungliga paramilitära underorganisationen i Nationalsocialistiska Tyska Arbetarepartiet) som leds av Walter Stennes (Hanno Kofler). SA vägrar att följa de nazistiska ledarna när det gäller slagsmål och förstörelse runt om på gatorna i Berlin.

Samtidigt som mötet pågår håller Gereons brorson Moritz (Ivo Pitzcker) tillsammans med sina vänner på att förbereda att hänga en banderoll från Tiertz varuhus där Charlotte Ritters (Liv Lisa Fries) syster Toni (Irene Böhm) och hennes pojkvän Benni har smitit in för att se om det finns något att stjäla. Polis från det 14:e distriktet tillkallas och jagar upp paret på taket.

Vidare hjälper Moritz Toni att gömma sig samtidigt som någon puttar Benni från taket. Charlotte får då i uppdrag att fotografera brottsplatsen och upptäcker Toni bland åskådarna och springer efter sin syster, men plötsligt står Gereon Rath framför henne iförd en SA-uniform. Eftersom det är nyårsafton har Alfred Nyssen (Lars Eidinger) organiserat en fest och ger, till sin mammas stora förvåning, Helga Rath (Hannah Herzsprung) en diamant och berättar om deras kommande flykt.

Den spännande starten på "Babylon Berlin" säsong 4 släpps på SVT Play onsdagen den 19 juli klockan 02:00. Samtliga tolv avsnitt släpps samtidigt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL