Slutspelet inleds i Mästarnas Mästare 2023 – nytt rekord i klassikern

Slutspelet inleds i Mästarnas Mästare 2023 – nytt rekord i klassikern

  • SVT Play
16 april 2023 kl. 20:00

Tävlandet börjar direkt när de tre bästa från grupp ett återvänder

Jakten på finalplatser i "Mästarnas Mästare" 2023 på SVT är igång när de som nådde slutspelet från grupp ett nu återvänder och ansluter till de kvarvarande mästarna från grupp två. Tävlandet påbörjas omgående och det görs upp i tre klassiker – där ett nytt rekord sätts.

OBS! Artikeln innehåller spoilers ur dagens (16 april) avsnitt av “Mästarnas Mästare” på SVT. 

Mästarnas Mästare slutspel 2023
Foto: SVT

Utklassningen i den första tävlingen

I veckans avsnitt av Mästarnas MästareSVT har det blivit dags för slutspel och jakten på en sista titel. De tre som gick vidare från grupp ett, Nils van der Poel, Johan Wissman och Jörgen Brink, är tillbaka och möter upp de tre som hållit sig kvar i grupp två. Omgående ställs mästarna på prov när det inledningsvis blir dags för klassikern lagbana där grupp ett ställs mot grupp två. Det slutar med att grupp två utklassar grupp ett och vinner en enkel seger. 

– Jag måste ändå säga att vi var en skräll, alltså på riktigt. Och att vi kör över dem rejält, det kan inte kännas bra för de andra nu, säger Jens Byggmark

Grupp ett tar dock det hela med ro och även om de blir överraskade över resultatet så tycker alla mästarna att det är kul att slutspelet äntligen är igång. 

Mästarnas Mästare slutspel 2023
Foto: SVT

Stabil segrare

Nästa dag är det programmets mest klassiska klassiker som stundar, 90 grader eller "jägarvilan". Alla mästarna är nervösa inför tävlingen och oroliga för att de inte kommer kunna klara av att hålla sig kvar länge alls. 

– Det här är nog första gången här på Mästarnas Mästare som jag inte säger att det ska bli kul inför start, säger Nils

Två mästare står ut bland konkurrensen, Nils och Jonna Adlerteg. Under tävlingens gång sitter Jonna till synes oberörd medan Nils vrider på sig av smärta och skakar i benen, samtidigt som han försöker konversera med Jonna. När de har passerat sjutton minuter klarar inte Nils mer och Jonna står som segrare. 

– Mina ben var med mig i dag, men det var ju väldigt skönt för mig att se att folk droppade av och sen så var det ju bara jag och Nils och en sån här chans får man ju bara en gång i livet, säger Jonna. 

De andra mästarna blir besvikna över att hon inte sitter kvar längre eftersom de tycker att hon är stabil och ser ut som att hon skulle klara av att sitta tjugo minuter till, och då lätt hade slagit rekordet från förra året på tjugosex minuter, satt av Patrik Järbyn. Fast Jonna tror inte själv hon hade slagit rekordet och väljer istället att spara krafterna till kommande tävlingar. 

Mästarnas Mästare slutspel 2023
Foto: SVT

Nytt rekord i en annan klassiker

Jonnas segertåg från grupp tvås tävlande fortsätter in i slutspelet då hon även tar hem vinsten i den tredje tävlingen, gripkraft, där mästarna hänger i armarna från stolpar över vattnet. Dessutom slår Jonna det tidigare tolv år gamla rekordet på fyra minuter och tio sekunder som sattes av Evy Palm

Jonna är ju helt otrolig, jag börjar se henne faktiskt som en favorit att ta hem hela programmet, säger Anders Holmertz

Det är Anders som kommer sist i tabellen och därmed hamnar i nattduell. Han behöver dock inte välja motståndare eftersom denne har anmält sig själv och vill testa på att stå i nattduell – nämligen Nils

– Jag är ganska taggad faktiskt på själva duellen, jag brukade ju vara snabb över startlinjen så jag hoppas jag får komma tillbaka. Annars är jag den första kanske som har slagit ut sig själv ur Mästarnas Mästare, säger Nils

Vem som vinner nattduellen får vi se i nästkommande avsnitt där kampen om finalplatserna fortsätter. 

Missa inte “Mästarnas Mästare” som sänds söndagar på SVT. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL