Robert Gustafsson berättar om tablettmissbruket – höll på att hamna i koma

Robert Gustafsson berättar om tablettmissbruket – höll på att hamna i koma

  • SVT Play
Axel Diedrichs
05 januari 2024 kl. 13:01

Insåg att det höll på att gå åt helvete

I dokumentären "Berättelsen om Killinggänget" berättar Robert Gustafsson hur det höll på att gå riktigt illa för honom under tiden han gick på Rohypnol.

Nu visas den efterlängtade dokumentären Berättelsen om Killinggänget på SVT. I den medverkar flera av humorgruppens medlemmar för att leda oss genom hela resan, från genombrottet till tiden efter Fyra nyanser av brunt som följdes av stor idétorka. 

I det andra avsnittet får vi en närmare inblick i den svåra perioden som skulle nå gruppen under tidigt 2000-tal. Först berättar Andres Lokko att de flesta av dem var antingen fysiska eller psykiska vrak och hur han plötsligt föll ihop och svimmade i duschen. Därefter följde en period av stark panikångest som gjorde det omöjligt att sova, även med sömntabletter. 

Robert Gustafsson berättar om tablettmissbruket – höll på att hamna i koma
Foto: SVT.

Robert Gustafsson berättar om tablettmissbruket – höll på att hamna i koma

Även gruppens kanske allra största stjärna, Robert Gustafsson, hade det väldigt tufft under en period som ledde till ett tablettmissbruk. 

– Jag fick problem med sömnen och började äta starka Rohypnoltabletter och sånt där, och fastnade ju till slut. Jag minns att jag kom ut ur ett möte och inte mindes vad jag hade sagt, säger Robert Gustafsson i dokumentären och berättar om hur tankarna snurrade:

– Vad ska jag göra nu? Ah nu ska jag dit. Åkte jag bil hit? Var parkerade jag bilen? Ja där stod den, säger han och menar att det "höll på att gå åt helvete". 

– Sen fick jag panikångestattacker också till slut. Det var nån flight till nåt i Göteborg eller nåt sånt där och kunde inte somna. Jag tog en tablett och sen två tabletter. Då blir man ju påverkad och så tittar man på kartan och undrar om man verkligen tagit [sina tabletter]. Sen tar man ett par, tre till och så är man uppe i sex stycken och får en riktig överdos och nästan faller i koma.

Henrik Schyffert minns även han att det var mycket strul under en viss tid:  

– Det hände väldigt mycket allvarliga saker där helt plötsligt. Jonas Inde mådde väldigt dåligt och det kände vi av. Det var väldigt, väldigt jobbigt, säger han.

Andres Lokko menar att det var en oundviklig krasch som drabbade dem efter flera års intensivt slit:

– Det som var Killinggängets nittiotal var så uppenbart över. Livet kom ikapp.

"Berättelsen om Killinggänget" består av tre delar som alla finns att se på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL