Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär: möt verklighetens Peaky Blinders i ny dokumentär

Premiär: möt verklighetens Peaky Blinders i ny dokumentär

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 november 2022

Sanningen om skurkgänget från Birminghams baksida

I natt är det premiär för "Världens historia: Verklighetens Peaky Blinders", som ger oss den sanna historien bakom gänget som utgjort en världsberömd TV-serie.

Vad är sant om skurkarna från Birminghams tuffaste kvarter? I Världens historia: Verklighetens Peaky Blinders får vi veta verkligheten bakom fiktionen. Den är lika chockerande som den ger insikt om våldet som exploderade i England i slutet av 1800-talet. 

Dokumentären består av två delar. I det första skildras livet på gatorna i England på 1800-talet som är smutsigt, fattigt och hårt. Extra tufft är det i Birmingham där det ökända gänget Peaky Blinders bildas. Den viktorianska pressen blir som besatt. Det andra avsnittet följer när Peaky Blinders går från gatorna till väl organiserad brottslighet. I täten finns Billy Kimber som använder hästkapplöpningsbanorna för att ta sig upp i hierarkin. I slutet av sitt liv är han en respekterad, legitim och framför allt en rik man.

För dig som vill följa sanningen bakom den populära serien Peaky Blinders har den nya dokumentären premiär på SVT Play i natt klockan 02:00. Där kommer den finnas att streama fram till och med den 28 maj. För dig som vill kolla på serien linjärt, så har det första avsnittet premiär på SVT2 imorgon, tisdag, klockan 20:00. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL