Premiär för Vilda Kockar – kändislag tävlar i matlagning på SVT Play

Premiär för Vilda Kockar – kändislag tävlar i matlagning på SVT Play

  • SVT Play
Sofie Landgren
01 juni 2023 kl. 11:00

Vilka lagar den godaste maten?

I "Vilda kockar" tävlar tre kändislag om vilka som kan laga den godaste maten över öppen eld. De tre lagen består av Erik Brännström och Leila Lindholm, Lisa Lemke och Erik Videgård samt Zeina Mourtada och Filip Poon. Programledare är Niklas Ekstedt.

Vilda kockar på SVT Play
Filip Poon och Zeina Mourtada. Foto: SVT.

Premiär för matlagningstävlingen Vilda Kockar på SVT och SVT Play

I "Vilda Kockar" tävlar tre lag med kändiskockar om vilka som kan laga den godaste maten över öppen eld. Reglerna är enkla: lagen har en timme på sig att laga en förrätt och en varmrätt, där rätterna måste innehålla två utvalda ingredienser som lagen inte får veta vilka de är förrän tävlingen startar.

Hela Sveriges stjärnkock Niklas Ekstedt är programledaren som nu har bjudit in en dryg handfull av Sveriges bästa kockar. Efterrätts- och bakdrottningen Leila Lindholm bildar lag med en Erik Brännström. En av Sveriges mest rutinerade krögare, Erik Videgård, tävlar tillsammans med kocken och entreprenören Lisa Lemke. Zeina Mourtada har gjort mat från Mellanöstern folkligt i Sverige och teamar upp med Filip Poon, som vann Sveriges mästerkock 2015.

Vilda Kockar på svt
Lisa Lemke, Erik Videgård, Filip Poon och Zeina Mourtada. Foto: SVT.

Vacker natur och imponerande matlagning

Mot den kanske vackraste bakgrunden som skådats i ett matlagningsprogram leder eldkocken Niklas Ekstedt programmet där sex kändiskockar med hjälp av ved, knaster, rök och smak från den norrländska vildmarken tävlar om vem som kan laga godast mat över öppen eld.

– Det är en väldigt rolig mix av duktiga kockar med helt skilda spetskompetenser, bakgrunder och erfarenheter, säger Niklas Ekstedt om de tävlande.

Vilda Kockar har premiär på SVT Play torsdag 1 juni kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL