Premiär för Tareq Taylors matresa med Tony Irving: "En av de bästa upplevelserna"

Snart premiär för Tareq Taylors matresa med Tony Irving: "En av de bästa upplevelserna"

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 11 juli 2023 kl. 07:43 | Publicerad 10 juli 2023 kl. 10:40

Följ med de två profilerna på gemensam färd

Om en vecka är det premiär för en ny säsong av "Tareq Taylors matresa" på SVT. Stjärnkocken Tareq Taylor tar den här gången med sig Tony Irving på en färd till England för att äta god mat och lära sig mer om sin släkthistoria.

Det har blivit dags för Tareq Taylor att ge sig ut på en ny, inspirerande och personlig matresa. Denna gång reser han tillsammans med Tony Irving till England, där de båda har släkt. Deras resa börjar i Manchester, går vidare till Oxford, därefter London och avslutas i Kent.

Tareq Taylors morfar flyttade som ung från England efter andra världskriget. Han startade ett nytt liv i Sverige och pratade aldrig om sitt liv i England. Tony Irving lämnade England som tonåring för att komma underfund med vem han var. Nu återvänder han tillsammans med Tareq för att träffa släktingar, äta och laga god mat och lära sig mer om sin historia.

Snart premiär för Tareq Taylors matresa med Tony Irving: "En av de bästa upplevelserna"
Foto: Niklas Forshell/SVT.

Snart premiär för Tareq Taylors matresa med Tony Irving – beskriver det som "en av de bästa upplevelserna"

Det råder inga tvivel om att de två profilerna delat en speciell resa tillsammans, som vi tittare nu ska få ta del av. I ett pressmeddelande säger de följande om den emotionella färden:

– Jag fick en mycket större förståelse för var min morfar kom ifrån. Jag har ju aldrig vetat något om honom och han är ändå en av de som influerat mig allra mest i livet. Med den bakgrunden och vetskapen jag fick så ser jag många trådar i mitt eget liv som helt plötsligt blir knutna, säger Tareq Taylor och fortsätter:

– Tony är väldigt varm och han har gått igenom otroligt mycket. Jag är stolt och glad över att ha fått göra den här resan med honom. Jag hoppas och tror verkligen att hans berättelse kommer att ha stor betydelse för många andra.

– Att återkoppla till mina rötter och samtidigt kunna se tillbaka på mitt liv med andra ögon har givit mig ett annat perspektiv på vart jag kommer ifrån och hur jag växte upp. Det gav mig möjligheten att rensa upp vissa gamla händelser som satt kvar med obehagliga minnen. Störst av allt var att kunna dela detta med Tareq och den här resan är en av de bästa upplevelser jag haft på många år, säger Tony Irving.

Den nya säsongen av "Tareq Taylors matresa" har premiär måndagen den 17 juli, klockan 20:00 på SVT1. Från och med klockan 02.00 i natt finns programmet att streama på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL