SVT Vinterstudion 2023/2024 – alla TV-tider

SVT Vinterstudion 2023/2024 – alla TV-tider

  • SVT Play
Eric Diedrichs
Uppdaterad 21 november 2023 kl. 05:11 | Publicerad 10 november 2023 kl. 19:11

Det är dags att återvända in i vinterstudion

Lördag 11 november är det äntligen dags för årets upplaga av "Vinterstudion" att ha premiär. I den här artikeln sammanställer vi alla TV-tider för programmet.

Med öppna armar välkomnar vi en av årets stora vintertecken – Vinterstudion är tillbaka på SVT och SVT Play med premiär lördagen den 11 november. Där får vi se när världsstjärnor som Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg ställer sig på startlinjen för att i Idre skjuta igång den svenska säsongspremiären för skidskytte.

Under säsongens gång, som sträcker sig fram till 17 mars, sänds Vinterstudion under 14 helger. Programledare för i år är rutinerade Yvette Hermundstad och André Pops. Därtill får vi ta del av kommenterar från profiler som Jacob Hård, Lotta Fahlberg, Niklas Nord och Ola Brännholm

– Vi ser verkligen fram emot att få dra igång säsong 17 av Vinterstudion. Det är en speciell känsla när hösten kommer och premiären närmar sig. Vi märker att tittarna börjat längta också. Det blir en superintressant säsong i Vinterstudion med många av Sveriges största vinterstjärnor och dessutom fokus på nästa generation under två JVM, säger Christoffer Braw, projektledare för Vinterstudion. 

Helena Ekholm och Lotta Fahlberg
Helena Ekholm och Lotta Fahlberg är två av de profiler som medverkar i årets upplaga av "Vinterstudion". Foto: Per Frisell/ SVT

Domineras av tittarnas favoritsport

Likt förra säsongen har Vinterstudion sitt huvudfokus på skidskytte, som enligt SVT är den mest populära vintersporten. Extra roligt är att världscupsändningarna som lockar miljonpublik, i år har premiär i Östersund den 25 november. I vinterstudion sänds hela världscupen i skidskytte samt EM, JVM och VM.

– Med tanke på förra säsongens VM-succé så finns det all anledning till höga förhoppningar på denna säsong, säger Helena Ekholm, som tillsammans med Björn Ferry, utgör SVT:s skidskytteexperter.

Därtill kommer vi att få ta del av Ski Classics – långloppscupen i längdskidåkning. Enligt ett pressmeddelande från SVT har Intresset för långlopp ökat kraftigt de senaste åren. Något som vi tror beror på att vi här i Sverige har några av världens bästa långloppsåkare – Emil Persson, Ida Dahl och Max Novak. 

Ola Brännholm är med i årets sändningar av Vinterstudion
Ola Brännholm är med i årets sändningar av "Vinterstudion". Foto: Per Frisell/SVT

Flera stora vintersporter väntar

Premiären för den svenska längdskidåkningssägongen äger rum i Gällivare och börjar sändas i Vinterstudion den 18 november. Vi kommer också att få se SM-tävlingarna i Luleå/Boden samt från junior-VM, varav den sistnämnda tävlingen avgörs den 5-11 februari.

– Hela Vinterstudiogänget ser verkligen fram emot att få vara tittarnas helgsällskap under ännu en vinter fylld av högklassig sportunderhållning. För mig är det några frågor som blir extra spännande att få svar på. Kan Emil Persson och Ida Dahl försvara positionen som världens bästa långloppsåkare? Kan skidskyttelandslaget upprepa fjolårssuccén och sätta ännu ett medaljrekord under VM i februari? Vi tänder brasan den 11 november, säger Vinterstudions programledare André Pops.

Därtill blir det också alpint under Vinterstudiosäsongen. Totalt kommer vi att få ta del av åtta alpina världscuptävlingar, både för herrar och damer, från Sölden, Kitzbühel och Schladming – några av sportens mest klassiska orter.

Björn Ferry och Yvette Hermundstad.
Björn Ferry och Yvette Hermundstad. Foto: Per Frisell/SVT

Vinterstudions TV-tider 2023/2024

Samtliga program nedan sänds både på SVT Play och SVT1. Sändningarna är alltid en lördag och en söndag.

11-12 november: säsongspremiär för Vinterstudion samt svensk skidskyttepremiär i Idre. Programledare: Yvette Hermundstad
18-19 november: svensk längdpremiär i Gällivare. Programledare: André Pops 
25-26 november: världscuppremiär i skidskytte i Östersund. Programledare: Yvette Hermundstad
2-3 december: Vinterstudion. Programledare: André Pops
9-10 december: säsongspremiär för Ski Classics i Bad Gastein. Programledare:  Yvette Hermundstad

16-17 december: Vinterstudion. Programledare: André Pops
6-7 januari: Vinterstudion. Programledare: Yvette Hermundstad
13-14 januari: Vinterstudion. Programledare: André Pops
20-21 januari: Dags för det klassiska störtloppet i Kitzbühel. Programledare: Yvette Hermundstad
27-28 januari: Vi beger oss till Italien för klassikern Marcialonga i Ski Classics, samt Slovakien för skidskytte-EM. Programledare: André Pops

10-11 februari: VM i skidskytte i Nove Mesto och sändningar från junior-VM i längdskidor från Planica. Programledare: lördag Yvette Hermundstad, söndag André Pops.
17-18 februari: VM i skidskytte i Nove Mesto avslutas. Programledare: lördag Yvette Herumdstad, söndag André Pops.
2-3 mars: Vasaloppet. Programledare: Yvette Hermundstad
16-17 mars: det är dags för säsongsfinal. Programledare: André Pops

Filmtopp håller dig uppdaterad om det sker några uppdateringar i "Vinterstudion" 2023/2024. Om du är sugen på mer sportrelaterat innehåll spana in vår lista med gåshudsframkallande idrottsfilmer.

NÄSTA ARTIKEL