Premiär för sömntävlingen Supersovarna på SVT

Premiär för sömntävlingen Supersovarna på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
13 april 2023 kl. 14:04

Vilken supersovare sover bäst?

I SVTs nya serie "Supersovarna" får vi följa fyra personer som anser sig vara bäst i Sverige på att sova, när de utsätts för olika störningsmoment. Vilken supersovare sover sig igenom sambatåg, cirkusartister och vilda fester?

Supersovarna på SVT
Foto: SVT.

Premiär för tävlingen Supersovarna på SVT

Tillsammans med sömnforskaren Christian Benedict ska programledare Assia Dahir låta fyra personer som anser sig vara Sveriges bästa sovare göra upp i vem som sover bäst.

Assia Dahir bjuder varje natt in personer som ska göra allt för att deltagarna ska sova så dåligt som möjligt. Deltagarna plockar sedan poäng som sammanställs efter varje natt beroende på hur bra de har sovit. I slutet av veckan står en person som vinnare – den som samlat flest sömnpoäng och som, trots alla störningsmoment, sovit allra bäst!

Supersovarna SVT
Foto: SVT.

De som tävlar är:

  • Linus 33 år, Stockholm. Linus somnar så lätt att sambon har gjort ett eget Instagramkonto på detta.
  • André 18 år, Nykvarn. Tror att anledningen till att han sover så bra är för att han lever hälsosamt med måttlig stress, solljus och fysisk aktivitet.
  • Susanne 48 år, Nora.  Somnar på sju andetag.
  • Amber 18 år, Luleå. "Min passion är att sova."

De fyra deltagarna får ett sömnband på sig som mäter deras hjärnvågor och räknar ut hur länge och hur bra de sover. Detta övervakas varje natt av sömnforskaren Christian Benedict. I det fjärde och sista avsnittet får vi svaret på vem av supersovarna som faktiskt sover bäst.

Hela serien publiceras på SVT Play den 13 april. Avsnitten sänds även i anslutning till serien "Sov gott" i SVT1 kl. 20.45 med start den 20 april.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL