Premiär för "Muren" – återvänder och ersätter "På spåret"

Premiär för "Muren" – återvänder och ersätter "På spåret"

  • SVT Play
Eric Diedrichs
02 februari 2024 kl. 10:02

Frågesportsprogrammet tillbaka i TV-tablån

I kväll är det inte längre "På spåret" som ska samla det svenska folket. Istället är det dags för avbytaren "Muren" att göra comeback.

Efter två års uppehåll är det nu dags för Muren att träda in i TV-rutan igen – frågeprogrammet där två deltagare gör upp om 100 000 kronor med hjälp av en panel bestående av fem kändisar med olika expertområden. Först ut att tävla är Jens Olsson och Fredrik Angmyr.

Den här säsongen består av 17 stycken avsnitt där avsnitten släpps veckovis på fredagar. Precis som tidigare säsonger är det Kattis Ahlström, som återvänder som programledare.

En stor publikdragare

Även om Muren inte har nått samma popularitet som På spåret så är det ett väldigt älskat program. Enligt MMS hade den första säsongen ett snitt på 1 056 000 tittare, andra 965 000 tittare och tredje 861 000 tittare. Den dalande tittarströmningen lär ha varit en anledning till att SVT valde att pausa programmet ett år. Hur stort det blir nu, återstår att se.

Årets experter i Muren

Likt tidigare säsonger byts medlemmar i expertpanelen ut avsnitt för avsnitt. Under kvällens öppningsavsnitt ser vi Annika Lantz, Tara Moshizi, Johar Bendjelloul, gästexperten Mona Sahlin och Ulf Danielsson.

Andra kändisar som kommer att medverka under säsongens gång är bland andra Ebba Kleberg von Sydow, Ebba Witt-Brattström, Anna Kinberg Batra, Markus Aujalay, Henrik Kruusval, Johanna Westman och Anders Lundin.

Programmet ersätter "På spåret" i TV-tablån med sändningstid kl. 20:00 på SVT1. Den som vill ta del av programmet innan dess kan se det redan nu på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL