Premiär för kriminalserien Grace säsong 3 på SVT

Premiär för kriminalserien Grace säsong 3 på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
29 april 2023 kl. 08:04

En brittisk kriminalserie i tre delar

Det rör sig om tre avslutande fall med titlarna Död som du, Död mans grepp och Till döds, något som kan ge en dubbelbottnad bild av de fall som kriminalkommissarie Roy Grace ska lösa.

Premiär för den tredje säsongen av Grace på SVT
Foto: Jonathan Browning /ITV STUDIOS.

John Simm är tillbaka i rollen som kriminalkommissarie Grace

Nu är den brittiska kriminalserien Grace tillbaka på SVT. I det första avsnittet, Död som du, våldtas en hotellgäst av en person helt klädd i gummi. Detta får kriminalkommissarie Roy Grace (John Simm) att reagera. Han vet att han varit med om detta tidigare. Kan det vara så att the Brighton Prowler har återuppstått, eller handlar det om en copycat? Att den våldtagna kvinnan dessutom var gäst på en avtackningsfest för en högt uppsatt polischef gör saker och ting betydligt mer komplicerad när det gäller arbetet med fallet.

Premiär för den tredje säsongen av Grace på SVT
Foto: Jonathan Browning /ITV STUDIOS.

Tre spännande avsnitt

I det andra avsnittet, Död mans grepp, kallas Grace och hans team till en trafikolycka. Tre fordon är inblandad i olyckan: en lastbil med släp, en passagerarbil och en van. Men ett föremål på en utav de förolyckade visar att olyckan är betydligt mer än enbart en trafikförseelse.

En sångerska på väg mot toppen berättar för sina fans att hon ska flytta till Los Angeles. Detta uppskattas dock inte av alla får nyheten. I det tredje avsnittet, Till döds, upptäcks samtidigt en förmultnad kropp på en avlägsen grisfarm, något som tvingar kriminalkommissarie Roy Grace att dela upp sitt team för att kunna fortsätta respektive undersökning.

Missa inte den tredje säsongen av kriminalserien Grace som har premiär på SVT Play lördag den 29 april kl 02.00 och i SVT1 kl 21.00 samma kväll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL