Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hemma hos inredningsarkitekten

Hemma hos inredningsarkitekten – Alla deltagare

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 mars 2022

Följ med till sex unika och inspirerande hem

Nu rullar "Hemma hos inredningsarkitekten" på SVT Play. Det är ett inspirerande program där inredningsarkitekter får visa upp hur de själva inreder.

SVT fortsätter att leverera underhållning för oss alla. Nu finns den härliga nya serien Hemma hos inredningsarkitekten att se på SVT Play i sin helhet. Programmet består av sex stycken avsnitt, som är 29 minuter vardera.

Om programmet

Vi hälsar på hemma hos sex tongivande svenska inredningsarkitekter och tittar in i deras egna inspirerande och unika hem. Det handlar om färger, material och möblering, om skönhet och hemtrevnad när inredningsarkitekterna delar med sig av sina bästa tips och knep.

Alla deltagare i Hemma hos inredningsarkitekten

Hemma hos inredningsarkitekten
Foto: SVT

Under serien sex stycken avsnitt får vi besöka flera spännande och inspirerande hem. Unika är bara förnamnet. Bland de vi besöker hittar vi:

Beata Heuman, avsnitt 1

Inredningsarkitekten Beata Heuman bor i London och Skåne. Hon skapar hela världar med sin inredning, hon hänger tavlor och speglar ända upp till taket och använder böljande former på sina egenproducerade möbler för att få känslan av rörelse även i små rum. Vi besöker hennes townhouse i tre våningar och med liten trädgård alldeles vid Themsen.

Jonas Bohlin, avsnitt 2

onas Bohlin har genom åren skapat hundratals möbler och föremål som blivit den designintresserades dröm. Vi åker till hans faluröda hus Ängsvillan i Fredriksro utanför Gustavsberg. Här finns hans stolar i böjträ och skinn, hans designade lampor, skåp och bord. Vi får också se några av Jonas Bohlins ikoniska restauranginredningar.

Shideh Shaygan, avsnitt 3

Inredningsarkitekten Shideh Shaygan är uppvuxen i Iran men lever nu på fjället i Edsåsdalen i Åre. I Edsåsdalen har hon ritat och inrett sitt hem inifrån och ut. Hon använder mycket trä och hennes fjällinredning är stilren och varm. Vi besöker också ett magiskt chalet i Chamonix-Mont-Blanc som Shaygan inrett, där man har utsikt mot alptoppen från huvudkudden.

Lucas Morten, avsnitt 4

Lucas Morten är inredare och konstnärlig möbelskapare i Varberg. Han älskar grönt och syr, smider och designar möbler. Vi besöker hans egen lilla lägenhet som har väggar och tak helt målade i grönt och som är full av egendesignade möbler och lampor. Lucas Morten är bara 27 år, men har redan blivit sin hemstads mest eftertraktade inredare.

Carouschka Streijffert, avsnitt 5

Carouschka Streijffert är en inredningsarkitekt, konstnär och scenograf som älskar tak. Vi besöker hennes magnifika vindsvåning med utsikt över Södermalm i Stockholm. Hon var pionjär då, på 80-talet, långt innan vindsvåningar hade börjat inredas. Vi åker också till hennes hus på en holme i skärgården där väggarna är fyllda av vackra hyllor och skåp som hon tillverkar av återvunnet trä.

Martin Brudnizki, avsnitt 6

Martin Brudnizki lämnade Sverige för att läsa till inredningsarkitekt i London. Han bär med sig sitt svenska arv när han designar egna objekt; möbler, lampor eller bord. I hans hem i West Sussex i södra England möts vi av en sprakande, inbjudande inredning. Det är blommigt, färgrikt och fantasifullt. I dag inreder hans stora studio exklusiva hem, hotell och restauranger över hela världen, till exempel de lyxigaste sviterna på Grand Hotell i Stockholm.

Hoppas på fler avsnitt

Nu finns alltså serien att se på sin helhet på SVT Play. Många som har upptäckt Hemma hos inredningsarkitekten under dagen har meddelat att de redan längtar efter mera. Om så är fallet återstår däremot att se, men vi är rätt övertygade om att det finns fler inflytelserika inredningsarkitekter att besöka i framtida avsnitt.

NÄSTA ARTIKEL