Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Första dejten 2023 på SVT – Godzilla dyker oväntat upp

Premiär för Första dejten 2023 på SVT – Godzilla dyker oväntat upp

  • SVT Play
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
12 juni 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
12 juni 2023

Skämskudde blandat med feel-good

Det har blivit dags för en ny säsong av "Första dejten" där singlar möts på en blinddejt i Sveriges mest kärleksfulla restaurang. När middagen är över får de svara på om de vill gå på en andra dejt eller inte. Första avsnittet sparar minsann inte på krutet – det blir svengelska, kärleksdikt och ... Godzilla!

Premiär för första dejten 2023 på SVT
Paulina. Foto: SVT.

Får Godzilla kärleksdikten och en till dejt?

Det har blivit dags för ett gäng nya hopplösa romantiker att gå på blinddejt i SVT:s Första dejten 2023. Först ut i premiäravsnittet är Paulina, 23, från Uddevalla som aldrig varit kär tidigare men brinner för kärleksdikter. En av hennes dikter är specialskriven för just den här dejten:

– Efter en lång väntan, nu så är vi här. Äntligen får jag veta vem du faktiskt är. Ditt skratt, ditt namn, på vilket sätt du ler, din blick, din famn, och jag vill veta mer. Hoppas att dejterna blir fler, läser Paulina upp i studion.

Denna egenskrivna kärleksdikt vill hon ge till sin dejt om de känner att de båda klickar med varandra, och vad hon inte vet i det här skedet är att det är självaste Godzilla som hon skall gå på dejt med.

Premiär för Första dejten 2023 på SVT
Carl-Axel/Godzilla. Foto: SVT.

"Jag tycker om Godzilla väldigt mycket"

Paulinas dejt Godzilla heter egentligen Carl-Axel, är 29 år, och kommer från Stockholm. Han är även han en hopplös romantiker som kommer till programmet i hopp om att hitta kärlek. Carl-Axel har ett stort intresse för film, och om det undgått någon, ett gigantiskt intresse för Godzilla.

– Jag tycker om Godzilla väldigt mycket. Den japanska jättestora draken, eller dinosaurien, radioaktiv och bara stompar. Blir aldrig stoppad av någon. Det har varit en typ av trygghet för mig själv enda sedan jag var liten. Jag har varit lite ensam, jag vande mig vid kylan, alltid stuckit ut ur mängden. Men jag har alltid varit "ok". It's no bad weather only bad kläder, så man klädde bara sig rätt och accepterade där man var, berättar Carl-Axel för produktionen.

Paulina och Carl-Axel får kemi extremt snabbt och de har inga problem med att få samtalen att flöda. Carl-Axel visar sig även vara en expert på att prata svengelska, någonting som kanske hade skrämt bort andra men är någonting som just Paulina uppskattar.

– Jag tyckte om att han gjorde det, det blev någon exotisk, nej inte exotisk, men det blev någon lite speciell känsla på det, säger hon samtidigt som hon skrattar.

premiär för första dejten på svt
Paulina och Carl-Axel. Foto: SVT.

"Kommer tro att jag är helt sjuk i huvudet!"

När dejten är över råkar Paulina i all hast berätta för produktionen att hon är jätteförälskad i Carl-Axel.

– Jag är jätteförälskad i honom, nej nu får jag lugna mig. Jag sa att jag är förälskad i honom, fast det är lite tidigt. Gud, han får inte se detta efteråt, han kommer tro att jag är helt sjuk i huvudet.

När det till slut kommer till det sista momentet och frågan om de vill gå på en andra dejt med varandra så svarar det nyfunna kärleksparet att de båda verkligen vill ses igen. Och sist men inte minst, så får Godzilla sin kärleksdikt.

Solskenshistorien slutar dock inte här, utan paret valde att fortsätta den kvällen tillsammans och Paulina bokade till och med om sin hembiljett för att kunna gå på fler dejter med Carl-Axel-Godzilla.

Missa inte premiären av "Första dejten" 2023 på SVT och SVT Play den 13 juni.

NÄSTA ARTIKEL