Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Erik Ekstrands nya serie Extra Ekstrand – nära att gripas av polis

Premiär för Erik Ekstrands nya serie Extra Ekstrand – nära att gripas av polis

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 augusti 2023

Mycket som händer i programledarens nya satsning

I dag har "Extra Ekstrand" med programledaren Erik Ekstrand premiär på SVT Play. Programmet bjuder på både humor och allvar när han tar sig an samhällets olika sidor.

I den nya serien Extra Ekstrand får vi följa med Erik Ekstrand när han navigerar oss genom ett samhälle fyllt av missuppfattningar och alternativa sanningar. Här får han äntligen chansen att gräva i kontroversiella och aktuella ämnen som engagerar unga vuxna, och som det surras om i sociala medier. På vägen möter han människor med olika bakgrunder och bemöter alla med samma frågvisa respekt. När han låter alla prata till punkt leder det till lika delar underhållning, fascination och lärande. De ämnen som granskas i Extra Ekstrand angrips med både lekfullhet och stort allvar.

Premiär för Erik Ekstrands nya serie Extra Ekstrand
Erik deltar i en klimataktion på Essingeleden där flera aktivister grips av polis. Foto: SVT.

Premiären av Extra Ekstrand

Det första avsnittet springer ur den hyllade Netflix-filmen Don’t look up! i vilken en komet är på väg att ödelägga allt liv på jorden. De som larmar och de som vägrar tro på undergången är lika högljudda medan alla andra lever på som vanligt. Filmen handlar om den pågående klimatförändringen – vilka är det som skriker varandra i ansiktet och vad är det de försöker säga? I premiären träffar Erik klimatförnekare och klimataktivister som det håller på att gå illa för när de stoppar trafiken. Flera av dem grips av poliser som Erik konfronterar.

Senare i avsnittet provar profilen även att köra elbil – i 260 km/h.

Den första säsongen av "Extra Ekstrand" består av sex avsnitt där ett nytt släpps varje vecka.

NÄSTA ARTIKEL