Drag Race Sverige – alla deltagare

Premiär för Drag Race Sverige – så var första avsnittet

  • SVT Play
Eyla Runsten
04 mars 2023 kl. 21:03

Robert Fux: "Må bästa quinna vinna"

I första avsnittet av "Drag Race Sverige" ser vi nio dragqueens kämpa för att stanna kvar i tävlingen. Här får vi se deltagarna representera sina hemorter och temat "en natt på slottet".

Sverige har fått en egen version av det amerikanska programmet RuPaul's Drag Race där dragqueens kämpar om att vinna titeln som drottning i dragqueen-världen. Som programledare och jurymedlem får vi se Robert Fux tillsammans med resterande juryn, bestående av Farao Goth, Kayo och en "deluxe-domare, när de väljer vem som vinner eller försvinner.

Antonia Nutshell i Drag Race Sverige
Antonia Nutshell. Foto: SVT Play

Så var första avsnittet av Drag Race Sverige

I början av premiäravsnittet får vi se nio dragqueens presentera sig själva en efter en tills alla är på plats. Robert Fux presenterar sig och den första minitävlingen, som är "En svensk midsommar", där deltagarna i grupper om tre ska ha en fotografering men alla bedöms individuellt. I den första tävlingen är det dragqueenen Elecktra som står som vinnare. Som segrare vinner Elecktra immunitet inför veckans eliminering.

Under avsnittet får vi se deltagarna förbereda sig inför maxitävlingen där de ska representera sin hemort, men även temat "en natt på slottet". De ska förbereda två olika outfits för den första elimineringen.  

Deltagarna öppnar upp sig för varandra om varför de började med drag och hur de behandlades där de växte upp. Antonia Nutshell berättar om uppväxten i Umeå, hur det var att vara "knubbig" och hur de andra barnen brukade reta Antonia.

– Det var en gång, där de andra barnen bet mig i brösten och sa "nu kommer det komma mjölk för Anton har så stora tuttar", säger Antonia.

Hon berättar även att efter sina uppträdanden har kvinnor kommit fram till Antonia och hyllat henne och berättat att hon hjälpt dem bli bekväma med sina kroppar, och det är anledningen till varför Antonia fortsätter med drag.

Deltagarna i Drag Race Sverige
Deltagarna i Drag Race Sverige. Foto: SVT Play

Vinnaren av den första utslagstävling av Drag Race Sverige är Imaa Queen. Vem som tvingas lämna programmet första av alla får du se...

Här är alla deltagare i Drag Race Sverige 2023:

  • Admira Thunderpussy, Stockholm
  • Almighty Aphroditey, Mora
  • Antonia Nutshell, Umeå
  • Elecktra, Höllviken
  • Endigo, Stockholm – bor i Tokyo
  • Fontana, Sao Leopoldo – bor i Stockholm
  • Imaa Queen, Värnamo
  • Santana Sexmachine, Leksand – bor i Berlin
  • Vanity Vain, Linköping

Kolla på Drag Race Sverige på SVT Play eller SVT1.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL