Premiär för den finska dramaserien Norra distriktet på SVT

Premiär för den finska dramaserien Norra distriktet på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
14 april 2023 kl. 15:04

Ett drama i 8 delar

Polisen och ex-boxaren Maria Pudas löser brott i det karga men vackra finska Lappland, världens största polisdistrikt. I privatlivet gör hennes kaotiska familjesituation att hon håller på att tvingas tillbaka till proffsboxningen.

Premiär för Norra distriktet på SVT
Foto: Mitro Haerkoenen / Yellow Film & TV.

Premiär för "Norra distriktet" på SVT

Maria Pudas (Saara Kotkaniemi) jobbar som polis i Rovaniemi. Utöver jobbet, som för det mesta handlar om enklare fall, består hennes liv av familjen. Innan hon gifte sig med Essi (Iina Kuustonen) var hon en framgångsrik boxningsmästare, och på grund av sin pappas stora skulder ser det nu ut som om hon åter måste gå upp i ringen.

Den finska dramaserien Norra distriktet är skapad av Olli Haika och Timo Varpio och varje vecka löser Maria och hennes kollega Samu Pajala (Karim Rapatti) ett fall som är baserat på verkliga händelser i regionen och som ibland kan vara rätt absurda.

Premiär för norra distriktet på SVT
Foto: Foto: Mitro Haerkoenen /Yellow Film & TV.

Boxning, polisjobb och familjeliv i Rovaniemi

Serien inleds med att en man hittas skjuten man på fjället. Trots att Maria Pudas och hennes kollega Samu Pajala normalt sett mestadels tar hand om enklare fall måste de nu, tillsammans med sin okonventionella polischef, hitta mördaren. När mordoffrets kompis Janne berättar att den döde höll på med drogimport och Marias bror Niko Pudas plötsligt dyker upp för att försöka få Maria att börja boxas igen blir hennes liv betydligt mycket mer omständligt än tidigare. Hon har varit mästare, men slutade när hon gifte sig med Essi och blev polis. Den enda anledningen till att börja boxas igen skulle vara för att hjälpa hennes pappa Esko, som har enorma skulder.

Missa inte premiären av "Norra distriktet" på SVT Play fredag 14 april kl 02.00.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL