Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för 1 mot Sverige – nytt upplägg med kändisar som tävlar

Premiär för 1 mot Sverige – nytt upplägg med kändisar som tävlar

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 augusti 2023

I kväll är det premiär för SVT:s frågesport

Klockan 20.00 är det premiär för den nya säsongen av frågesporten "1 mot Sverige" på SVT1 och SVT Play. Ett nytt upplägg utlovas när Babben Larsson och Erik Ekstrand, denna gången med Ahmed Berhan vid sin sida, tar emot nya tävlande.

Premiär för 1 mot Sverige – nytt upplägg med kändisar som tävlar
Foto: SVT.

Nytt upplägg när 1 mot Sverige återvänder – premiär i dag

Det direktsända frågesportprogrammet "1 mot Sverige" är tillbaka på SVT1 och SVT Play i dag, fredagen 25 augusti, med sändningsstart klockan 20.00.

I den nya säsongen är Babben Larsson tillbaka med Erik Ekstrand vid sin sida. Denna gången får de dessutom sällskap av ett nytillskott i form av Ahmed Berhan. Däremot har en stor avgörande förändring skett när det kommer till programmets upplägg, och det är att de nu är folkkära profiler som tävlar mot Sverige.

I frågesportprogrammet 1 mot Sverige tävlar en ensam person (denna gång kända svenska profiler) mot hela Sverige i direktsändning. Frågorna baseras på knasiga och spektakulära experiment och det gäller att gissa och komma så nära det rätta svaret som möjligt. Tv-publiken har också en chans att vara med och tävla och kan vinna upp till 50 000 kronor.

Hela Sverige tävlar som ett lag och allas svar räknas ihop till en gissning. Om lag Sverige vinner över den tävlande i studion ringer Babben upp en tittare och utser denne till vinnare.

Kändisarna som tävlar i 1 mot Sverige – Anis Don Demina först ut

Nytt för i år är alltså att individen som tävlar mot hela svenska folket är en känd profil. Först ut av dem är Anis Don Demina, som under programmet också kommer att få stöd av bl.a. Clara Henry och den tidigare tennisspelaren Jonas Björkman.

Andra kändisar som bekräftats för säsongen inkluderar IJustWantToBeCool, Nicole Falciani och Zeina Mourtada, men ytterligare namn utlovas ta plats i programmet under säsongens tio avsnitt.

 

NÄSTA ARTIKEL